Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Nevyhnutné veci v domácnosti

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Je prirodzené, že si svoje domovy prispôsobujeme našim osobitým požiadavkám. Aj keď trávime väčšinu času mimo domu, chceme sa tu cítiť čo najlepšie.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Každá domácnosť je tak zariadená inak, a tak aby vyhovovala tým, ktorí tu bývajú.

Pre naše pohodlie však nepotrebujeme len štyri steny, denné svetlo dopadajúce cez okná, ale samozrejme aj nábytok. Ten je asi najdôležitejší, keďže pre naše pohodlie potrebujeme nielen posteľ, ale aj sedačku, či stôl. Jeho kúpa sa však spája s vysokými nákladmi, a preto často kupujeme nábytok po častiach. Zariaďovanie domácnosti je tak behom na dlhú trať. Aspoň z časti Vám však s nízkym rozpočtom môže pomôcť lacný nábytok. Čím je cena nábytku nižšia, tým si predsa môžete dovoliť viac, na to prišli aj naši obchodníci a ponúkajú tak aj lacnejšie varianty.

Aby bol náš domov aj praktický potrebujeme viacero odkladacích plôch. Najmä v obývačke, ak príde návšteva, nevyhnutné potrebujete stôl. Lakované konferenčné stolíky ponúkajú štýlové riešenie tohoto problému a nájdete ich aj na katalognabytku.sk. Samozrejmosťou by však malo byť aj dostatok úložných priestorov. Ak aj momentálne nemáte veľa vecí, časom určite oceníte veľký šatník aj skrinky v kuchyni.

V našich domácnostiach sa nenahraditeľnými stali kúpeľňa a toaleta. Berieme ich ako samozrejmosť, no život bez nich si vie predstaviť už asi len hŕstka dôchodcov. Ak chystáte ich rekonštrukciu, premyslite si, či dáte prednosť úspore, alebo pohodliu. So sprchovým kútom ušetríte na spotrebe vody, no ak plánujete pravidelne relaxovať v horúcom a voňavom kúpeli, určite budete spokojnejší s vaňou.

S príchodom chladnejších dní, však oceníte aj teplo vo svojom domove, no kúrenie sa spája aj s prebytočnou vlhkosťou vo väčšine domácností. Odvlhčovače však môžu vyriešiť aj tento Váš problém, nájdete ich aj tu.