Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Magazín

Doprajte si dokonalý oddych aj príjemný spánok

Naše telo potrebuje oddych viac ako kedykoľvek predtým. Dôvodom je najmä náš hektický život, na ktorý sme si jednoducho museli zvyknúť.

Bratislava 8. apríla (OTS) - Stres sa tak stal našim spoločníkom, avšak nášmu zdraviu výrazne škodí. Preto ak sa chcete vyhnúť zdravotným komplikáciám naučte sa oddychovať.

Náš relax je často jedinou účinnou zbraňou, ako s ním bojovať. Stres zažívame pravidelne každý deň, preto by sme aj relaxovať mali čo možno najčastejšie. Z toho logicky vyplýva, že aj doma by sme mali efektívne oddychovať.

Náš domov by preto nemal byť len miestom, kde musíme upratovať a variť, prípadne sa chodíme len vyspať. Dôležité je nielen ako sa doma cítite, ale aj čo robíte. Nájdite si preto pravidelne čas aj na svoje hobby.

Aj domáce prostredie je podstatné, preto sa z času na čas nevyhneme ani rekonštrukcií. Nevyhnutne však pozeráme najmä na cenu. Náš rozpočet je obmedzený, no dbať by sme mali v prvom rade o naše pohodlie. Nezaoberajte sa teda len obývačkou, či kuchyňou, tie sú pre náš každodenný život dôležité, no našej mysli prospeje najmä kvalitný spánok.

Vašu spálňu preto nezanedbávajte. Dôležitý je nielen nábytok a jeho rozmiestenie v miestnosti. Sladké sny zaručia správne matrace, ich výber nie je vždy jednoduchý. Možno ten pravý nájdete na emi.sk. Najmä chladné dni si vyžadujú skvelý pocit zo zachumlania sa do mäkkého a hrejivého paplóna.

Každý si pod relaxom predstaví niečo iné. Niekto má rád pohyb, a tak trávi športom každú voľnú chvíľu. Iný dáva prednosť rodine a pokoju v pohodlí domova. Ak patríte k druhej skupine, určite Vašu rodinu poteší aj krb. Krbové vložky umožňujú efektné využitie teplého ohňa aj u Vás doma.

Krb je nielen výborný doplnok každej obývacej izby rodinného domu, no ponúka aj jedinečnú možnosť vykurovania.

Užitočné inšpirácie aj pre Váš domov nájdete na shiny.sk.