Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Dua Lipa oznámila vydanie nového albumu Radical Optimism

SR Hudba Lovestream festival BAXKoncert speváčky Dua Lipa na festivale LovestreamNa snímke koncert speváčky Dua Lipa na hudobnom festivale Lovestream. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nálada albumu má reflektovať rodný Londýn so všetkou svojou úprimnosťou, sebavedomím a slobodou britpopu deviatej dekády.

Bratislava 27. marca (TASR) - Britská popová kráľovná Dua Lipa, držiteľka troch cien Grammy a siedmich Brit Awards, oznámila vydanie tretieho štúdiového albumu Radical Optimism. Vychádza 3. mája a bude obsahovať jedenásť piesní vrátane euforickej klubovej skladby Houdini a nedávno vydaného singla Training Season. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Album čerpá zo skúseností a objavovania seba samého. "Čistá radosť z jasnosti v situáciách, ktorým sa predtým zdalo nemožné čeliť. Tvrdé lúčenie a vratké začiatky, ktoré predtým ničili vašu dušu, sa stávajú míľnikmi, keď volíte optimizmus a v onom chaose sa učíte preplávať s gráciou," vyjadrila sa speváčka. Nálada albumu má reflektovať rodný Londýn so všetkou svojou úprimnosťou, sebavedomím a slobodou britpopu deviatej dekády.

Speváčka, skladateľka a modelka Dua Lipa vydala v auguste 2015 prvý singel New Love. V júni 2017 vyšiel aj debutový eponymný album Dua Lipa, hitmi z neho boli piesne Be the One a Hotter than Hell. V marci 2020 vydala druhý album Future Nostalgia, ktorý sa v britskom rebríčku dostal na prvé miesto. Hitmi z neho sú piesne Don't Start Now, Physical a Break My Heart. Vo februári 2019 dostala sochu v múzeu voskových figurín Madame Tussauds v Londýne. Dua Lipa vystúpila 11. júna 2022 na bratislavskom Lovestream festivale.