Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Dvadsiatka dobrovoľníkov sa pustila do renovácie škôlky

Dvadsiatka dobrovoľníkov sa pustila do renovácie škôlky Foto: Provident Financial

Zamestnanecký projekt Pobočka pomáha si od apríla môže k obnove škôlky v Košiciach pripísať do zoznamu aktivít i Materskú školu na Bzovickej ulici v Bratislave.

Bratislava 27. mája (OTS) - Dobrovoľníci z Provident Financial, tentoraz z centrály spoločnosti, tak nadviazali na úspešný minulý rok, kedy sa do programu zapojilo viac ako 250 zamestnancov.

Cieľom projektu Pobočka pomáha je podpora dobrovoľníckych aktivít zamestancov práve v prostredí, komunite, kde žijú a pracujú. „Darí sa nám to realizovať aj tento rok, a to vďaka dobrým nápadom, ochotou a vzájomnou komunikáciou oboch strán – našich pobočiek a organizáciám, ktorým chceme a môžeme pomôcť,“ konštatuje Zuzana Hijová, koordinátorka projektu.

Kým v Košiciach dobrovoľníci zmenili na nepoznanie interiér škôlky, zamestanci centrály v Bratislave sa pustili do úprav exteriérov. Dve desiatky kolegov vyčistili veľké betónové kvetináče od starej znečistenej zeminy a pripravili ich tak na novú výsadbu. Nový náter dostala aj pyramída na hranie, ktorú zdobia farebné otlačky rúk, oplotenie s preliezkami a hlavne steny budovy škôlky.

„Chceme byť dobrým susedom v komunite, kde pracujeme a žijeme.“


Projekt Pobočka pomáha podporuje dobrovoľníctvo zamestnancov a obchodných zástupcov provident Financial v rámci ich miesta pôsobenia, a to v rôznych spoločensky prospešných oblastiach s cieľom prispieť k dobru komunít, v ktorých pracujú a žijú. Kolegovia v jednotlivých pobočkách tak môžu pomôcť tým, ktorí to v ich okolí potrebujú. V roku 2013 sa do projektu zapojilo všetkých 12 pobočiek spolu s centrálou a 254 zamestnancov odpracovalo 1524 hodín.