Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Egyptský ´Pepek´ má najväčšie bicepsy sveta, sú väčšie než hlava

Moustafa Ismail Foto: Youtube

Muž s prezývkou muž Big Mo si za svoje obrovitánske ruky vyslúžil zápis do Guinnessovej knihy rekordov, ktorej vydanie predstavili vo štvrtok v Londýne.

Bratislava 17. septembra (Teraz.sk) - Svaly, ktoré majú väčší priemer ako bežná ľudská hlava. Tak vyzerajú bicepsy Moustafu Ismaila, amerického kulturistu s egyptskými koreňmi. Dvadsaťštyriročný silák si za svoje obrovitánske ruky vyslúžil zápis do Guinnessovej knihy rekordov, ktorej vydanie predstavili vo štvrtok v Londýne.

Jeho ruky vyzerajú skutočne desivo. Bicepsy a tricepsy majú celkový priemer 64,8 centimetrov, čo je blízko ideálnej miery pásu modeliek. Informuje o tom internetové vydanie českého denníku Blesk.

"Ľudia mi často pripomínajú Pepka námorníka, to ma vždy rozosmeje. Špenát nejedávam, neznášam ho. Mám úplne iný jedálny lístok. Dokonca si myslím, že moje svaly sú väčšie než jeho," prezradil britskému denníku Sun.

Denne zje 2,1 kg kuracieho, trištvrte kila hovädzieho a rybieho mäsa, k tomu vypije tri litre proteínových kokteilov. Jeho jedálny lístok predčí aj potravu fenomenálneho plavca Michaela Phelpsa.