Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Elton John odohrá svoj rozlúčkový koncert v Británii na Glastonbury

Britský spevák Elton John, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Neexistuje vhodnejší spôsob, ako povedať zbohom mojim britským fanúšikom, uviedol hudobník, keď toto vystúpenie oznamoval.

Londýn 2. decembra (TASR) - Britský popový spevák a skladateľ Elton John odohrá svoj posledný koncert v Británii v júni 2023 na hudobnom festivale Glastonbury. Bude to súčasť jeho rozlúčkového turné. TASR správu prevzala z oficiálneho účtu tohto podujatia na Twitteri.

Elton John (75) má byť hlavnou hviezdou tohto multižánrového festivalu, píše stanica BBC. Svoj posledný koncert v Spojenom kráľovstve odohrá 25. júna a sľubuje "pôsobivú rozlúčku".

"Neexistuje vhodnejší spôsob, ako povedať zbohom mojim britským fanúšikom," uviedol hudobník, keď toto vystúpenie oznamoval.

Elton odštartoval v septembri 2018 svoje rozlúčkové turné s názvom Farewell Yellow Brick Road, počas ktorého má odohrať viac než 300 koncertov. Turné malo pôvodne skončiť v roku 2021, viaceré vystúpenia však preložili z dôvodu pandémie koronavírusu či zdravotných problémov umelca.

Elton John 20. novembra vystúpením v Los Angeles ukončil americkú časť tohto turné, pripomína BBC.

Festival Glastonbury sa koná v grófstve Somerset na juhozápade Anglicka a každoročne má približne 200.000 návštevníkov. Tento rok sa konal po trojročnej prestávke zapríčinenej pandémiou koronavírusu.