Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Magazín

Elton John pre chorobu prišiel o hlas, v turné však pokračuje

Na archívnej snímke britský pop/rockový spevák, skladateľ a klavirista Sir Elton John. Foto: TASR/AP

Videozáznamy fanúšikov z nedeľného koncertu zachytávajú 72-ročného Eltona Johna, ako chrapľavým hlasom a s ľútosťou publiku hovorí, že už nemôže ďalej spie.vať, pretože má atypický zápal pľúc

Wellington 17. februára (TASR) - Anglický spevák a skladateľ Elton John skrátil v nedeľu svoj koncert v novozélandskom Aucklande. Podnietila ho k tomu choroba, pre ktorú prišiel o hlas. Už v pondelok však promotéri jeho aktuálneho turné avizovali, že v ďalších koncertoch na Novom Zélande i Austrálii bude pokračovať.

Videozáznamy fanúšikov z nedeľného koncertu zachytávajú 72-ročného Eltona Johna, ako chrapľavým hlasom a s ľútosťou publiku hovorí, že už nemôže ďalej spievať, pretože má atypický zápal pľúc. Následne mu zriadenci pomohli zísť z pódia.

Promotér jeho koncertného turné, spoločnosť Chugg Entertainment, následne oznámila, že spevák oddychuje a lekári sú presvedčení, že sa z ľahkého zápalu pľúc rýchlo dostane. Jedinou zmenou v spevákovom rozvrhu je nateraz najbližší koncert v Aucklande, ktorý v súlade s odporúčaniami lekárov presunuli z utorka na stredu.

Predčasne ukončený nedeľný koncert v Aucklande je súčasťou Eltonovho turné Farewell Yellow Brick Road. Spevák má v samotnom Aucklande odohrať ešte dva koncerty — v stredu a vo štvrtok —, následne ho čaká sedem vystúpení v Austrálii, odkiaľ sa potom presunie so USA a Kanady. Účastníkom nedeľného skráteného koncertu sa poďakoval a zároveň ospravedlnil na Instagrame.

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorý dnes večer prišli na koncert v Aucklande. Už skôr mi diagnostikovali atypický zápal pľúc, avšak bol som odhodlaný poskytnúť vám najlepšiu možnú šou," napísal krátko po zrušení koncertu. "Spieval a hral som z celého srdca, až kým už môj hlas viac spievať nedokázal. Som hlboko sklamaný, smutný a je mi to ľúto. Dal som do toho všetko," dodal.