Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Eurovea – nábrežie plné zážitkov

Eurovea – nábrežie plné zážitkov Foto: Viva Musica! / Zdenko Hanout

Je to tu! Eurovea hlási zahájenie ďalšej sezóny výnimočných podujatí, ktorú odštartovala v apríli tradičným mestským maratónom a tento víkend ďalším športovým podujatím. Aké eventy si pre vás obľúbený shopping pri Dunaji na tento rok pripravil? Tešiť sa môžete na jedinečné novinky, ale aj obľúbené stálice.

Bratislava 26. apríla (OTS) - Eurovea je považovaná za najprestížnejší nákupný bulvár nášho hlavného mesta, ktorý s obľubou navštevujú desaťtisíce ľudí zo Slovenska aj zahraničia. Nakupovanie, móda, kino, lahodné jedlo či oddych pri káve už dávno nie sú to jediné, na čo svojim návštevníkom shopping na Dunaji ponúka. V priebehu viac než jednej dekády sa stal centrom viacerých podujatí organizovaných pre verejnosť.



Pred pandémiou Eurovea hostila celkovo 250 eventov ročne. „Zázemie u nás našli top športové akcie aj festivaly, viaceré s medzinárodným presahom. Taktiež sme partnerom niekoľkých neziskových projektov a charitatívnych organizácií,“ hovorí Oľga Hammer, Marketingová a PR manažérka Eurovea.



Od kultúry cez šport, módu až po umenie
Azda najväčšiu tradíciu majú športové eventy, a to najmä bežecké klasiky, medzi ktoré patria verejnosťou obľúbené maratóny a behy. „Tie sa konajú v Eurovea už 10 rokov,“ hovorí Oľga Hammer. Priaznivci trojkového basketbalu sa môžu aj tento rok tešiť na finále SBA Tour, ktorej víťazné mužstvo postupje na World Tour 2022. Netradičnou novinkou bude Golfový turnaj, kde si zábavu užijete v podobe odpaľovania golfových loptičiek cez Dunaj.



So svojou dlhoročnou históriou na nábreží Dunaja nezaostávajú ani kultúrne podujatia. Medzi ne patrí festival moderného umenia Biela noc či hudobný festival Viva Musica!, ktorý nadchne špeciálnym koncertom pri príležitosti 40. výročia Bratislavského chlapčenského zboru. Výnimkou nebude ani novinka v podobe Letného Gala SND. „Po prvom ročníku ideme do opakovania Letného Gala, ktoré malo obrovský úspech medzi Bratislavčanmi. Tento rok bude pravdepodobne všetko prebiehať na námestí pri Eurovea. Pódium bude pod sochou Štefánika a sedenie smerom k divadlu. Všetci návštevníci tak budú vidieť nielen krásne predstavenie, ale aj Dunaj. Bude to naozaj krásny zážitok,“ dodáva Oľga Hammer.



Po dvojročnej pauze sa plánuje návrat najštýlovejšieho podujatia Eurovea Fashion Forward. Módni nadšenci sa naň môžu tešiť s najväčšou pravdepodobnosťou už na jeseň tohto roka, pričom Oľga Hammer spomína aj možnosť netradičnej spolupráce so SND: „Máme ešte tajný tromf v rukáve. Tento rok by sme chceli EFF spojiť netradične so SND, no o tom nechcem veľmi hovoriť. Je to vo fáze prípravy, a keď sa to podarí, bude to naozaj niečo výnimočné.



Pre malých i veľkých
Na obľúbených eventoch si v Eurovea prídu na svoje fanúšikovia nielen športu, umenia, dobrého jedla či kultúry, no predovšetkým všetci, ktorí radi vypĺňajú svoj voľný čas zábavou v nezameniteľnom prostredí. Bratislavské nákupné centrum myslí aj na svojich najmladších návštevníkov organizáciou podujatí pre deti.



Počas sezóny 2022 sú už tradične pripravené podujatia, ktoré sú v Eurovea každoročnou stálicou medzi organizovanými eventami, ako napríklad Futbal v meste, Oktagon váženie, Joga na nábreží, Štefánik trail, Letné shakespearovské slávnosti či pochod proti rakovine prsníka podporujúci charitu. Filmových fanúšikov tento rok opäť poteší aj Kino pod hviezdami, ktoré vzniklo počas pandémie a prináša všetkým spojenie filmového zážitku s vonkajším sedením na námestí pri Eurovea. Pre najmenších sa opätovne chystá detský festival a vracia sa aj obľúbený festival nového cirkusu Cirkul'art. Sezónu Eurovea uzatvára klziskom na námestí a vianočnými trhmi.



Pestrú paletu dopĺňajú aj podujatia občianskych združení či neziskových a charitatívnych organizácií, ktorým Eurovea bezplatne a pravidelne poskytuje svoje priestory. Medzi inými to sú Liga proti rakovine, Detské kardiocentrum, Deťom s rakovinou, Hodina deťom, Liga za duševné zdravie, Modrý gombík, Biela pastelka, Červený kríž a ďalšie organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi.

Už čoskoro v novom
Plánované rozšírenie Eurovea prinesie úplne jedinečný koncept eventového priestoru, ktorý vznikne spojením 3 námestí. Pre všetkých priaznivcov gastronomických zážitkov sa pripravuje aj Food Hall ktorý okrem širokého portfólia chutí ponúkne aj niekoľko zaujímavých gastronomických podujatí priamo v jeho priestoroch.

Pestrá paleta aktivít, ktoré Eurovea každoročne organizuje, z nej robí výnimočné nákupné centrum, ktoré si získa priazeň každého bez ohľadu na vek či záujmy. Stálym aj novým návštevníkom ponúka tak na jednom mieste nekonečno zážitkov.