Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Facebook odkazuje: Tehotenstvo si nechajte na neskôr

Facebook odkazuje: Tehotenstvo si nechajte na neskôr Foto: Tablet.TV

Príbeh 114-ročnej Američanky a jej facebookového klamstva. Selfie fotku si už spravíte aj tlesknutím rúk. Emócie tak, ako ich nepoznáte – podľa vzoru smajlíkov.


Bratislava 21. októbra (TABLET.TV) - Internet obletel minulý týždeň prípad 114-ročnej babičky Anny Stoehrovej, ktorá sa rozhodla vytvoriť si užívateľský účet na Facebooku. Pri registrácii však musela klamať o svojom veku, keďže v podmienkach siete je, že profil si môžu založiť iba ľudia narodení od roku 1905.

Slovák Dávid Šproch vymyslel skutočne zaujímavú aplikáciu Snap Clap. Vyfotiť selfie si cez ňu môžete len tlesknutím rúk, a to dokonca aj vo vzdialenosti cez celú miestnosť. Po tlesknutí sa spustí časovač s nastavenou dĺžkou.

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako by vyzerali emotikony v reálnom živote? Pozrite si emócie tak, ako ich nepoznáte – očami dievčaťa, ktoré robí grimasy podľa vzoru smajlíkov.

Facebook začal ponúkať svojim zamestnankyniam finančný benefit, ak počkajú so založením si rodiny. Sieť sa tak snaží udržať si kvalifikované ženy čím najdlhšie. Na zaplatenie zmrazenia vajíčok ponúka Facebook až 20 tisíc dolárov. Apple chystá podobný benefit zaviesť budúci rok.

Viac než 7 miliónov užívateľov Youtubu si kliklo na tento klip britskej BBC, v ktorom sa objavilo viacero hviezd súčasnej hudobnej scény. Vo virálnej coververzii pesničky God Only Knows nájdete aj Pharrella Williamsa, Eltona Johna, Kylie Minogue či Stevieho Wondera.

V Týždni na webe uvidíte aj fotografie zo súťaže Urban Photography of the Year 2014. Snímky zachytávajú, nie vždy ľahký, pracovný život v rôznych krajinách sveta.