Pestovateľ sa zaviazal oberať plody iba v plnej zrelosti.
Autor OTS
Bratislava 13. februára (OTS) - Sladké babindolské cherry paradajky odrôd McDreamy a Tramezzino, ktoré sú charakteristické svojou intenzívnou chuťou a vôňou, získali od Ministerstva pôdohodpodárstva a rozvoja vidieka SR Značku kvality SK GOLD.
Vo svojej žiadosti sa pestovateľ zaviazal k dodržiavaniu viacerých nadštandardných parametrov: Cherry paradajky budú aj naďalej v babindolských skleníkoch pestované v organickom kokosovom substráte, ktorý je tým najdrahším podkladom na skleníkové pestovanie vôbec. Kokosové vlákno má antiseptické účinky a korene udržuje v dobrej kondícii bez chorôb. Pri pestovaní paradajok v Babindole sa bude stále používať najvyšší stupeň biologickej ochrany. Ten takmer plnej miere nahrádza chemické ošetrovanie porastov. Proti škodcom pracovníci Farmy Babindol nasadia užitočný hmyz, ktorý je ich prirodzeným predátorom. Na liečbu chorôb rastlín, tam, kde sa to dá, využijeme výťažky z rastlinných olejov. Mikrobiologická a chemická kontrola nezávadnosti paradajok bude pravidelne kontrolovaná rozbormi v akreditovaných laboratóriách.
Z pohľadu zákazníka je najdôležitejším parametrom chuť, a pri nákupe aj vôňa, paradajky. Tie najviac ovplyvňuje čas zberu. Kým zahraničné paradajky dozrievajú v kamiónoch na cestách, slovenskí výrobcovia, vrátane Farmy Babindol, vedia pre domácich zákazníkov obrať plody v ideálnom čase ich zrelosti. V správnom čase zberu je skryté verejné tajomstvo popularity produkcie Farmy Babindol.
„Našou filozofiou je pestovať chutné paradajky, ktoré budú konštantne vynikať prvotriednou akosťou. Produkcia skleníka v Babindole sa už dnes môže smelo porovnávať s akoukoľvek zahraničnou či domácou konkurenciou. Značka kvality SK GOLD, ktorej parametre chceme prísne dodržiavať, nám, verím, pomôže v marketingu a v šírení dobrého mena babindolských paradajok. Chceme tiež, aby zásady pestovania, ktoré v Babindole dlhodobo dodržiavame a ku ktorým sme sa teraz verejne zaviazali, pomohli ešte viac spropagovať slovenskú zeleninársku produkciu,“ povedala dnes konateľka Farmy Jana Gnojčáková.
Vo svojej žiadosti sa pestovateľ zaviazal k dodržiavaniu viacerých nadštandardných parametrov: Cherry paradajky budú aj naďalej v babindolských skleníkoch pestované v organickom kokosovom substráte, ktorý je tým najdrahším podkladom na skleníkové pestovanie vôbec. Kokosové vlákno má antiseptické účinky a korene udržuje v dobrej kondícii bez chorôb. Pri pestovaní paradajok v Babindole sa bude stále používať najvyšší stupeň biologickej ochrany. Ten takmer plnej miere nahrádza chemické ošetrovanie porastov. Proti škodcom pracovníci Farmy Babindol nasadia užitočný hmyz, ktorý je ich prirodzeným predátorom. Na liečbu chorôb rastlín, tam, kde sa to dá, využijeme výťažky z rastlinných olejov. Mikrobiologická a chemická kontrola nezávadnosti paradajok bude pravidelne kontrolovaná rozbormi v akreditovaných laboratóriách.
Z pohľadu zákazníka je najdôležitejším parametrom chuť, a pri nákupe aj vôňa, paradajky. Tie najviac ovplyvňuje čas zberu. Kým zahraničné paradajky dozrievajú v kamiónoch na cestách, slovenskí výrobcovia, vrátane Farmy Babindol, vedia pre domácich zákazníkov obrať plody v ideálnom čase ich zrelosti. V správnom čase zberu je skryté verejné tajomstvo popularity produkcie Farmy Babindol.
„Našou filozofiou je pestovať chutné paradajky, ktoré budú konštantne vynikať prvotriednou akosťou. Produkcia skleníka v Babindole sa už dnes môže smelo porovnávať s akoukoľvek zahraničnou či domácou konkurenciou. Značka kvality SK GOLD, ktorej parametre chceme prísne dodržiavať, nám, verím, pomôže v marketingu a v šírení dobrého mena babindolských paradajok. Chceme tiež, aby zásady pestovania, ktoré v Babindole dlhodobo dodržiavame a ku ktorým sme sa teraz verejne zaviazali, pomohli ešte viac spropagovať slovenskú zeleninársku produkciu,“ povedala dnes konateľka Farmy Jana Gnojčáková.