Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Módny sviatok Fashion LIVE! má aj charitatívny rozmer

Na snímke herečka Diana Mórová počas tlačovej konferencie k módnemu podujatiu Fashion LIVE! 8. októbra 2014 v Bratislave. Podujatie sa bude konať od 15. do 17. októbra v bratislavskej Starej tržnici. Foto: TASR/Martin Baumann

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave organizátori FL! spustili projekt na pomoc 26-ročnej Ivane Danišove, ktorá trpí Goldenharovým syndrómom.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Presne o týždeň sa bratislavská Stará Tržnica stane dejiskom prehliadky slovenskej a zahraničnej módy. Trojdňové podujatie Fashion LIVE! - Slovak Fashion Initiative Week (15. - 17. 10.) prinesie do hlavného mesta atmosféru fashion weekov, ako ich fanúšikovia módy poznajú z prehliadkových mól v Paríži, New Yorku či Londýne.

Po úspešnom nultom ročníku chcú organizátori Fashion LIVE! (FL!) aj tento rok prezentovať najnovšie módne kolekcie v takom rozsahu, ktorý na Slovensku doposiaľ neexistoval. Okrem kolekcií popredných slovenských návrhárov, ako sú Jana Gavalcová, Lenka Sršňová, Marcel Holubec či Boris Hanečka, nebudú chýbať ani nové objavy českej a slovenskej módnej scény. V ich showroomoch si návštevníci budú môcť naživo ohmatať najnovšie modely, módne vychytávky, šaty, šperky a iné doplnky.



Podujatie prinesie po prvý raz aj udeľovanie cien, a to pod názvom EVA Fashion AWARDS. Odborná porota v zložení Katarína Patvarošová, Marika Majorová, Andrej Taraba, Dana Lapšanská, Tamara Heribanová, Peter Šagát a Olo Křížová bude udeľovať ocenenia v štyroch kategóriách. "Ocenenie Designer FL! získa najlepšia kolekcia už etablovaného slovenského dizajnéra, cenu Fresh Designer si odnesie najtalentovanejší mladý dizajnér z niektorého ateliéru alebo mladého projektu. Tretiu cenu The Best Show získa najlepšia performance odprezentovaná v rámci hlavného prehliadkového programu," povedala pre TASR Olo Křížová z občianskeho združenia MÓLO, ktoré podujatie organizuje. Štvrtou cenou - Face FL! porota odmení najzaujímavejšiu tvár z modeliek a modelov, ktorí budú predvádzať na hlavnom móle. Ocenená osobnosť nafotí vizuál ďalšieho ročníka. Tohtoročný Fashion LIVE! štartuje 15. októbra o 15.00 hodine. Každý deň sa bude konať do 22.00 hodiny. Vstup je voľný.



Módny sviatok získava aj charitatívny rozmer. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave organizátori FL! spustili projekt na pomoc 26-ročnej Ivane Danišove, ktorá trpí Goldenharovým syndrómom. Mladej žene milujúcej módu je určená zbierka, ktorá jej pomôže dostať sa na operáciu v americkom Clevelande. Donorom tejto pomoci sa na Slovensku stala Nadácia deti Slovenska - Hodina deťom, ktorá zriadila účet a SMS bránu. Zbierku je možné podporiť zaslaním SMS správ na číslo 800 v sieti všetkých mobilných operátorov v hodnote 4 eurá. Do textu SMS je potrebná napísať slovo GOLD. Darcovia môžu prispievať aj na účet 222 200 200/0900, IBAN: SK61 0900 0000 0002 2220 0200, variabilný symbol 13640. Do poznámky je potrebné napísať GOLD. Iniciátori zbierky hľadali pomoc aj v Českej republike, keďže tím FL! je česko-slovenský. V ČR prevzal záštitu nad zbierkou nadačný fond Pink Bubble. "Momentálne sa vytvára bankový účet pre českých darcov, v najbližších dňoch zverejníme aj číslo na zaslanie SMS," dodala Olo Křížová.