Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Prvý máj spestrila v Bratislave najdlhšia módna prehliadka v uliciach

Z podujatia Fashion marš! - najdlhšia módna prehliadka sa uskutočnila v uliciach centra Bratislavy 1. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Viac ako 50 modeliek, modelov a známych osobností predviedlo kolekcie šiestich dizajnérov a značiek.

Bratislava 2. mája (TASR) - Najdlhšou módnou prehliadkou v uliciach Bratislavy včera (1. mája) pokračovalo podujatie Are You Ready? For Fashion (Ste pripravení na módu?). Fashion marš! odštartoval o 17.00 hodine v KC Dunaj na Nedbalovej ulici. Viac ako 50 modeliek, modelov a známych osobností predviedlo kolekcie šiestich dizajnérov a značiek a prinieslo slovenskú módu priamo k ľuďom do ulíc.

"Chceme tak odstrániť bariéru a dištanc od módy ako sa to deje na uzavretých módnych prehliadkach. Slovenská móda patrí čo najbližšie k jej zákazníkovi a potenciálnemu hrdému nositeľovi," uviedla textilná dizajnérka Michaela Bednárová z občianskeho združenia Denamit, ktoré módny pochod organizuje v spolupráci so Slovak Fashion Council (SFC).

Módny marš predstavil kolekcie Lenky Sršňovej, Zlatice Hjubertovej, Andrey Pojezdálovej, Dany Kleinert a značiek Buffet Clothing a Puojd. Okrem desiatok profesionálnych modeliek sa na chvíľu stali modelkami aj známe tváre. Pozvanie na pochod prijali Zdenka Predná, Tamara Heribanová, Miriam Šmahel-Kalisová, Kristína Svarinská, Veronika Ostrihoňová a Kristína Tothová. Sprevádzala ch bude veselá hudba kapely Funny Fellows.

Fotogaléria: Fashion marš!


Priniesť módu do ulíc

Z podujatia Fashion marš! - najdlhšia módna prehliadka sa uskutočnila v uliciach centra Bratislavy 1. mája 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok
Trasa pochodu sa začínala v KC Dunaj, smerovala na Zámočnícku a Bielu ulicu, ďalej na Františkánske, Hlavné a Hviezdoslavovo námestie a skončila sa na Ventúrskej ulici v Kontakte, kde módna akcia pokračovala na Slovak Fashion Dress Code Party. Manažérka projektu Zuzana Bobiková pre TASR potvrdila, že hlavným cieľom najdlhšej módnej prehliadky v historickom centre Bratislavy bolo priniesť módu do ulíc a čo najbližšie k zákazníkovi.

"Chceme takto ukázať, že slovenská móda je nositeľná, že sa jej ľudia nemusia báť, je blízko pri nich, môžu vidieť ako sa nosí, s čím sa dá kombinovať. Vyslovene ide o to, aby sme módu zobrali z uzavretých nedostupných prehliadok, ateliérov a priniesli čo najbližšie k ľuďom."

Módny marš je súčasťou podujatia Are You Ready? For Fashion, ktoré začalo 30. apríla medzinárodnou konferenciou na tému Identita módnej značky. Päťdňový event pokračuje ďalšími akciami. Dizajnérske Showroomy - najväčší butik so slovenskou módou v Kontakte môžu záujemcovia navštíviť do 4. mája. Predstavia kolekcie, odevy a doplnky od viac ako 30 slovenských a českých návrhárov a značiek. Milovníci módy sa môžu tešiť aj na dizajnérske kúsky z Maďarska a Rakúska. "Môžu si tak overiť kvalitu, spracovanie, spoznať cenovú dostupnosť a obohatiť svoje šatníky o nové jarné či letné kúsky. Showroomy doplníme programom v sobotu večer počas Late Night Shopping, kde stylista Maroš Kočišík predvedie, ako sa dajú dizajnérske odevy nosiť na rôzne príležitosti," dodala Bobiková.

Video: Prvý máj spestril módny marš v uliciach