Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Festival Grape pripravil jarné dvorenie kapiel Billy Barman či Para

Na archívnej snímke návštevníčka hudobného festivalu Grape sa uteká skryť pred dažďom, ktorý sa prehnal nad letiskom v Piešťanoch, 10. augusta 2018. Foto: TASR/Martin Palkovič

Prvý koncert odohrá skupina Billy Barman 21. mája v Bratislave.

Bratislava 20. mája (TASR) – Jarné dvorenie je názov série troch streamovaných koncertov, ktoré pripravuje festival Grape. Skupina Billy Barman sa predstaví už tento štvrtok (21. 5.), po nej Para a Puding Pani Elvisovej. Tri špeciálne koncerty v troch mestách si budú môcť pozrieť fanúšikovia cez live stream na facebookovom profile Grape festivalu a partnerov podujatia. TASR o tom informovala PR manažérka Denisa Chýlová.

Nechceli sme, aby to bol iba klasický koncert zo skúšobne, prípadne niekde v exteriéri, nahratý na mobil. Rozhodli sme sa urobiť každý koncert na inom sídlisku, ale konkrétne miesto neprezradíme. Budú o ňom vedieť iba obyvatelia, ktorí bývajú na jednom 'dvore'. V prvom rade ale pôjde o live stream koncertu, ktorý si budú môcť pozrieť ľudia na celom Slovensku. Koncert bude snímať sedem kamier, z toho dve budú dronové. Špeciálna bude aj scéna, keďže kapely budú hrať na veľkej LED obrazovke, čo vytvorí nový vizuálny zážitok z vystúpenia,“ uviedol pre médiá Ján Trstenský z festivalu Grape.

Koncerty budú aj pomáhať, a to ľuďom, ktorí túto krízu pociťujú najťažšie a sami to úplne nezvládajú. Netradičné hudobné zážitky budú spojené s dobročinným účelom s cieľom posilniť kapacity troch najväčších liniek pomoci na Slovensku, spojených do spoločnej iniciatívy na podporu duševného zdravia, ktoré podporuje Nadácia Orange. Za každého diváka, ktorý bude sledovať online streaming koncertov na facebookovej stránke, venuje jedno euro na podporu troch organizácií, ktoré nonstop poskytujú bezplatné psychologické poradenstvo, sú nimi IPčko, Liga za duševné zdravie a Linka detskej istoty.

Prvý koncert odohrá skupina Billy Barman 21. mája v Bratislave. Kapela vydala nedávno nový album Zlatý vek, a tak bude toto vystúpenie absolútna live premiéra štúdiovej novinky.

Pokračovať bude v Piešťanoch 25. mája skupina Para. V Prahe 'zaseknutého' gitaristu Rezňa nahradí bývalý člen Medveď z kapely Bad Karma Boy.

Sériu vystúpení zakončí 27. mája v Košiciach skupina Puding Pani Elvisovej. Tí odohrajú svoj koncert akusticky a nazvali ho Unpudinged. Aj Puding má jedného člena v zahraničí, a tak 'basáka' Viliama zastúpi Peter Grečmal z budúcej kapely Nanorobot. V predpremiére zahrajú aj nový singel s pracovným názvom Zábradlie.