Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Film Batman sa v premiérovom víkende stal jednotkou v návštevnosti kín

Zoe Kravitz (vľavo) a Robert Pattinson v snímke z filmu Batman. Foto: TASR/AP

V úlohe superhrdinu sa predstavuje Robert Pattinson, jeho hlavného protivníka Riddlera stvárňuje Paul Dano.

Bratislava 7. marca (TASR) - Nové dobrodružstvo jedného z najznámejších superhrdinov potvrdilo povesť mimoriadne očakávaného filmu. Batman sa vo svojom premiérovom týždni stal jednotkou v návštevnosti slovenských kín. "Od štvrtkovej (3. 3.) premiéry ho videlo 26.898 divákov, spoločne s predpremiérovými uvedeniami dokonca 29.057 divákov," uviedol pre TASR PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film Peter Gašparík.

"Filmový ponor do ulíc Gothamu, nasiaknutých zločinom, slávi úspechy aj vo svete. V USA zarobil počas premiérového víkendu viac ako 128 miliónov dolárov, čo je druhá najvyššia tržba z premiérového víkendu na tamojšom trhu od začiatku pandémie," dodal Gašparík s tým, že snímka si môže pripočítať ďalších 120 miliónov dolárov z tržieb zo zvyšku sveta. "Všetko naznačuje, že režisérovi Mattovi Reevesovi sa podarilo naštartovať novú sériu, v ktorej sa nám obľúbený hrdina, jeho pomocníci aj protivníci ešte niekoľkokrát vrátia," naznačuje distribučná spoločnosť.

Film sleduje Batmana, ktorý vo veľkomeste Gotham pôsobí ako maskovaný strážca spravodlivosti. Kým pouličné zločiny zvláda riešiť s prehľadom, prepracovaná séria vrážd vysokopostavených predstaviteľov mesta bude tvrdším orieškom. Na svedomí ju má neznámy Riddler – hádankár, ktorý necháva na mieste činu vždy aj odkaz pre samotného netopierieho muža. Batman bude musieť pátrať v hlbokom gothamskom podsvetí a spojiť svoje sily s nevypočítateľnou Catwoman, aby mesto zachránil od ďalších násilností.

V úlohe superhrdinu sa predstavuje Robert Pattinson, jeho hlavného protivníka Riddlera stvárňuje Paul Dano. John Turturro sa na plátne stáva bosom podsvetia, známym ako Carmine Falcone. Jeho pomocníka Penguina hrá na nepoznanie zamaskovaný Colin Farrell. Catwoman stvárňuje herečka Zoë Kravitz.