Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Počas Veľkej noci ovládli kiná Fantastické zvery

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V snímke sa okrem ľudských hrdinov môžu diváci tešiť aj na známe i neznáme zvieracie postavy.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Počas predĺženého veľkonočného víkendu sa na vrchol rebríčka návštevnosti slovenských kín dostala snímka Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora. Tretí film série, ktorá dejovo predchádza príbehom o Harrym Potterovi, videlo počas premiérového víkendu 35.198 fanúšikov. "Po započítaní predpremiérových a sviatočných pondelkových premietaní narástol počet dokonca na 44.472 osôb," uviedol pre TASR PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film Peter Gašparík.

Profesora Dumbledora, ktorého tajomstvám je venovaný názov filmu, stvárňuje Jude Law. Jedine uznávaný čarodejník môže zachrániť svet pred hrozbou, ktorej bude musieť čeliť. Na scénu sa totiž vracia jeho niekdajší priateľ a terajší súper Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) s plánom ovládnuť čarodejnícky svet a začať vojnu proti muklom, teda bežným ľuďom bez magických schopností. Aby porazil Grindelwalda a jeho početných nasledovníkov, Dumbledore bude musieť zostaviť dostatočne silný tím spomedzi tých, ktorým dôveruje. Na scénu sa vďaka tomu vráti magizoológ Mlok (Newt) Scamander (Eddie Redmayne) a ďalší hrdinovia z predchádzajúcich častí.

"Dumbledore je mimoriadne obľúbenou a obdivovanou postavou v histórii, ktorá zľudovela. To, že som mohol ísť naspäť a porozumieť, čo ho formovalo, ako sa vyrovnal s trápeniami a problémami, ktoré mal ako mladý muž, a mohol som tiež pochopiť, prečo sa vydal alebo nevydal na určitú cestu, alebo prečo si ktorú cestu vybojoval, aby sa stal mužom, ktorým vieme, že sa stal, je pre herca pokladom, pretože vie, že tá cesta bude bohatá," hovorí o svojej úlohe Law.

V snímke sa okrem ľudských hrdinov môžu diváci tešiť aj na známe i neznáme zvieracie postavy. "Vráti sa ňucháč menom Plyšák, stromostrážca Šperhák, ale aj nové tvory ako napríklad čarovný čchi-lin či desivé mantichory," dodáva distribučná spoločnosť, ktorá snímku prináša do kín vo verziách so slovenským dabingom, ale aj v pôvodnom znení so slovenskými titulkami.