Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Fink a Jazzanova okrem Bratislavy zahrajú aj v Banskej Štiavnici

Jazzanova počas koncertu Foto: Kuulfabrik/Martin Haburaj

Po festivale BA City Beats vystúpia aj na sesterskom podujatí BS City Beats.

Bratislava 14.februára (Teraz.sk) - Britský gitarista a spevák Fink a nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom sa na Slovensku začiatkom leta zdržia o čosi dlhšie. Ku koncertu v Bratislave pridali aj vystúpenie v jednom z najkrajších miest na Slovensku, v Banskej Štiavnici.

Tá bude dejiskom mladšej sestry bratislavského festivalu s podobným názvom - BS City Beats. Festival sa bude konať od 20. do 21. júna, pričom Fink a Jazzanova sa na amfiteátri tohto banského mesta predvedú v sobotu 21. júna.

"Pri festivale BA City Beats vychádzame z predpokladu, že kvalitná hudba patrí do pekného prostredia. Nábrežie Dunaja v Bratislave takým je, no svoje čaro majú aj ďalšie miesta na Slovensku, medzi ktorými nemôže chýbať Banská Štiavnica. Ako miesto pre koncerty nás lákala už dlhšie, no až tento rok sme sa rozhodli, že naše predstavy skúsime pretaviť do realizácie festivalu,” uvádza Ján Papač, PR manažér festivalu BS City Beats.

Nadžánrový Fink

Brightonský skladateľ, spevák, DJa a producent Fink vo svojej hudbe experimentuje s elektronikou, prvkami blues, folku i dubu a farbami akustickej gitary. Participoval tiež na posmrtnej nahrávke Amy Winehouse a vydal živý album Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra (2013). Najnovšie zaujal piesňou Move, ktorú nahral v slávnych Abbey Road Studios s Johnom Legendom. Ich spoločné dielo sa nachádza na soundtracku k filmu 12 rokov otrokom (2013) režiséra Stevea McQueena oceneným Zlatým glóbusom.



Jazzanova so živou kapelou

Formácia Jazzanova vznikla v roku 1995 v Berlíne ako zoskupenie producentov a dídžejov. Vo svojej tvorbe sa snažili ukázať novú, modernejšiu tvár jazzu a funky v kombinácii s elektronikou. V Banskej Štiavnici sa predstavia pod názvom Jazzanova Live feat. Paul Randolph. Ich najnovším singlom je skladba Now There Is We.




Vstupenky na festival BS City Beats sú oddnes v predpredaji v sieti Ticketportal.

Viac informácií o oboch podujatiach sa dozviete na oficiálnej stránke agentúry Kuulfabrik.