Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Vladimír Putin sa chce rozvádzať

Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Magazín Forbes píše, že na ruské pomery ide o ojedinelý krok, keďže zo sovietskych čias nie je známy jediný prípad vrcholného činiteľa, ktorý sa rozviedol.

Moskva 7. júna (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin s manželkou Ľudmilou síce oznámili, že sa ich manželstvo skončilo, žiadosť o rozvod však ešte nepodali. Oznámil to dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra DPA.

Podľa hovorcu ani nie je jasné, či sa Putinovci aj oficiálne rozvedú, čo však v tejto súvislosti označil len za formalitu. Žiadosť o rozvod manželstva podľa ruských médií zatiaľ neeviduje príslušná moskovská ani petrohradská matrika.

Putinovci sa zosobášili 28. júla 1983 a majú spolu dve už dospelé dcéry. Vo štvrtok v štátnej televízii Rossija-24 nečakane oznámili, že sa ich manželstvo po takmer 30 rokoch skončilo. Podľa vlastných slov sa spoločne dohodli na "civilizovanom rozvode".

Ako dôvod manželia uviedli skutočnosť, že sa už roky takmer nevídali v dôsledku Putinovho veľkého pracovného zaťaženia. Ľudmila tiež zdôraznila, že nemá rada publicitu a cestovanie lietadlom, ktoré vyžaduje úloha prvej dámy.

Prekvapivé oznámenie ukončilo roky mediálnych špekulácii o sile Putinovho manželstva. Pár sa totiž v ostatných piatich rokoch čoraz zriedkavejšie objavoval spolu na verejnosti, naposledy sa tak stalo počas tretej prezidentskej inaugurácie Putina v máji 2012.