Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Formácia Peter Bič Project pripravila nový videoklip k piesni Chalúpka

Screenshot z videoklipu k piesni Chalúpka. Foto: Youtube/Peter Bič Project

Skupina Peter Bič Project je laureátom 25. ročníka ceny Krištáľové krídlo a ich album Hlava, ktorý vyšiel v októbri minulého roka, patrí momentálne k najpredávanejším CD slovenských interpretov.

Bratislava 27. mája (TASR) - Chalúpka je ďalšou skladbou z albumu Hlava od skupiny Peter Bič Project, ktorá dostala svoj vizuál. Videoklip nakrúcali v krásnom prostredí v obci Hačava. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

"Chalúpka je pieseň, na ktorú sme od vydania albumu mali a stále máme množstvo pozitívnych ohlasov. Rozhodli sme sa jej preto dať aj vizuálnu podobu. Text napísal Michal Mifkovič, ktorý prispel textami na náš album Hlava. O podobu videa sa postaral Jaroslav Jaris Vaľko," hovorí o skladbe Peter Bič.

V hlavných úlohách sa okrem Petra Biča a Viktórie Vargovej predstavili aj ich priatelia Štefan a Dušana Štecovi spolu s ich malým synčekom Riškom. Štefan Štec a Peter Bič Project už majú za sebou niekoľko vzájomných spoluprác (skladby Báči Jašov, Za rána za rosy). Tentokrát však oslovili nielen Štefana, ale aj jeho manželku Dušanu a úloha sa ušla aj ich synčekovi Riškovi.

"Štefan je úžasný spevák, tanečník, Dušana tanečníčka a kreatívna producenta folklórneho súboru Hornád. Ich životy sú prepletené prácou, folklórom, tancom, a práve preto sme si ich vedeli predstaviť v hlavných úlohách. Sú to naši priatelia, takže sme ich oslovili, a výsledok si môžete pozrieť v našom novom videoklipe," dodáva Peter.



"Chalúpky sú naozaj magické miesta, kde sa skrátka čas spomalí a plynie úplne inak. Máme ich na Slovensku niekoľko. Jedným z nich je pre nás osobne aj Banská Štiavnica, kde sme sa rozhodli symbolicky odštartovať našu letnú koncertnú sezónu. A veľmi sa na to tešíme, už o mesiac 24. júna," uzatvára líder kapely.

Skupina Peter Bič Project je laureátom 25. ročníka ceny Krištáľové krídlo a ich album Hlava, ktorý vyšiel v októbri minulého roka, patrí momentálne k najpredávanejším CD slovenských interpretov.