Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Fotografi môžu získať cenné poznatky od Kadira van Lohuizena

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kadir van Lohuizen (1963) mapuje konflikty v Afrike a ďalších častiach sveta.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Nadácia Slovak Press Photo v Bratislave pripravuje fotografický workshop s členom svetovej agentúry NOOR Kadirom van Lohuizenom z Holandska.

Workshop v angličtine zameraný na dlhodobé projekty sa uskutoční 28. a 29. augusta v Zichyho paláci, kde sídli nadácia. Je určený najmä pre profesionálnych fotografov a študentov zaoberajúcich sa reportážnou a dokumentárnou fotografiou. Zúčastní sa na ňom maximálne 12 fotografov.

"Kadir van Lohuizen je majstrom vizuálneho naratívu a storytellingu, vďaka čomu bude účastníkov viesť k vytváraniu vlastných príbehov. Bude s nimi pracovať na tvorbe a úprave koncepcií, určovaní poradia, redukovaní sérií a projektov. Workshop zahŕňa prezentácie súvisiacich projektov realizovaných Kadirom, skupinové hodnotenia, editáciu fotografických súborov aj kritickú a konštruktívnu spätnú väzbu od Kadira," informuje Jana Garvoldtová z uvedenej nadácie.

Podľa nej je účastnícky poplatok výhodný vďaka podpore z Fondu na podporu umenia a grantu Ars Bratislavensis od Magistrátu hlavného mesta SR. Traja študenti sa zúčastnia na workshope bezplatne.

"Organizátor ich vyberie spomedzi záujemcov, ktorí do 20. augusta zašlú emailom na adresu info@slovak-press-photo.sk portfólio svojich troch prác," dodáva Garvoldtová.

Kadir van Lohuizen (1963) mapuje konflikty v Afrike a ďalších častiach sveta. Najznámejšie sú však jeho dlhodobé projekty o siedmich riekach sveta, stúpajúcich hladinách mora, diamantovom priemysle či o migrácii v Amerike. Je nositeľom viacerých ocenení za novinársku fotografiu. V rokoch 2000 a 2002 bol členom poroty svetovej súťaže World Press Photo a dozornej rady Nadácie World Press Photo. Pôsobí ako lektor a pedagóg fotografie.

Podmienky účasti a program dvojdňového workshopu sú na internetovej stránke www.slovak-press-photo.sk.