Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Fototapety alebo nálepky na stenu

Ilustračné foto Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Stavte na praktickú výzdobu interiéru izby vášho dieťaťa!

Bratislava 15. júna (OTS) - Každý rodič chce, aby jeho dieťa malo pohodovú izbu – pohodlnú, funkčnú a navyše módnu a príjemnú. Takú, v ktorej bude dieťa rado tráviť čas. Ak chcete vytvoriť takýto interiér, musíte sa zamerať nielen na praktický nábytok, ale aj na detaily, a to vrátane farieb stien. Môžete ich zaujímavo ozdobiť fototapetami alebo nálepkami. Čo zvoliť radšej?

Steny v detskej izbe – ako ich vyzdobiť?
Steny v detskej izbe si priam žiadajú výzdobu. Ale oplatí sa na to ísť rozumne – detský vkus je premenlivý, niekedy je potrebné steny z času na čas osviežiť, pretože sa menia pod vplyvom detských zásahov. Preto potrebujete niečo, čo je dostatočne pekné na to, aby ste svojho malého umelca odradili od vlastného zdobenia stien, ale zároveň dostatočne praktické na to, aby ste rýchlo zmenili charakter izby, keď dieťa vyrastie. Čo bude najlepšie? Niečo, čo sa dá ľahko nalepiť a odlepiť zo stien - takže buď nálepky alebo fototapety pre deti.

Čo je lepšie – nálepky alebo fototapety pre deti?
Nálepky na stenu sú skvelým riešením pre menšie miestnosti. Nie sú až také odstrašujúce – môžete si vybrať niečo decentné a nalepiť len na časť steny. Na druhej strane však môžu ľahko pôsobiť chaoticky a neusporiadane. Vyberajte ich teda opatrne. Perfektne sa hodia aj na zakrytie nedokonalostí!

Pokiaľ ide o fototapety, sú ideálne do väčších miestností ako veľký a špecifický dekor. Fototapety pre deti sú rôznorodé – od ľahkých, jemných a mierne romantických, cez bláznivé a sýte farby až po rozprávkové motívy, ktoré sú ideálne pre najmenších. Umožňujú zaujímavé usporiadanie celej steny a oddelenie konkrétnej zóny, napr. na zábavu alebo relaxáciu. Fototapety sa najčastejšie lepia na stenu nad posteľou, čím sa vytvorí skvelý kútik na odpočinok alebo čítanie. Veľký výber vzorov zároveň poskytuje veľa možností.