Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Górecki: Klasická telka zaspala dobu

Górecki: Klasická telka zaspala dobu Foto: Lepšia.TV

Ľudí už nebaví sledovať reklamy a prispôsobovať svoj život televíznemu programu.

Bratislava 27. októbra (OTS) - Telka musí byť flexibilná, lacná a dostupná kedykoľvek a nech ste kdekoľvek. Tvrdí to Pavel Górecki za poskytovateľa televízie cez internet Lepšia.TV.

Podnikať ste začali s bratom. Prečo práve televízia? Čo vás k tomu viedlo?
S bratom Petrom sme sa rozhodli pôvodne vytvoriť portál, ktorý bude zverejňovať televízny program. Bolo to ešte v čase, kedy takého služby na internete neboli a my sme uvideli dieru na trhu. Začiatky však boli veľmi náročné. Kupovali sme tlačené televízne programy a ručne sme ich prepisovali. Vedeli sme, že je to neudržateľné, a preto sme sa dohodli s TV stanicami a začali nám dodávať TV program medzi prvými. Dnes je podobných webových stránok veľmi veľa. Portál tvprogram.cz sa však naďalej drží na prvých priečkach. Je to aj tým, že v súčasnosti disponuje najväčšou databázou filmových ukážok a spracováva viac ako 700 programov televíznych staníc. Druhým prirodzeným krokom bolo začať poskytovať aj televíziu cez internet. Vznikla tak Lepšia.TV.



V čom je Lepšia.TV iná oproti ostatným? Čo stojí za úspechom tohto konceptu?
Našim cieľom bolo zákazníkom poskytnúť televíznu zábavu za dobrú cenu a skvelými doplnkovými službami kde si každý najde to svoje. Takéto služby boli neraz drahé a na trhu bolo niekoľko hráčov, ktorí nechceli prísť o svoje dlhoročné postavenie. V súčasnosti v sebe Lepšia.TV zahŕňa 120 televíznych staníc vrátane tých prémiových. Svoju klasickú telku si zákazníci môžu zapnúť na mobile, tablete či notebooku a to kedykoľvek a nech sú kdekoľvek. K dispozícií majú až 30 dňový archív, ktorý je najdlhší na trhu, vďaka, ktorému nikdy nič nezmeškajú. Na vybrané slovenské a české programy ponúkame dokonca 100 dňový archív. Navyše služba je absolútne bez záväzkov. Je to veľká výhoda oproti konkurenčným ponúkam, ďalej ponúka neobmedzené nahrávanie relácií a funguje aj v zahraničí. Čo považujeme za veľké plus je, že v rámci aplikácie Lepšia.TV je tiež okolo 20 000 rádií z celého sveta. Dnes patrí Lepšia.TV medzi vyhľadávaných poskytovateľov televízie cez internet v Čechách ako aj na Slovensku. Podarilo sa nám priniesť na trh niečo nové. Som presvedčený, že základom úspechu sú lepšie a kvalitnejšie služby za menej financií.



S televíziou cez internet sú spojené viaceré mýty. Je dnešné povedomie o nej medzi ľuďmi lepšie ako pred niekoľkými rokmi?
Doba sa výrazne mení. Dnes ľudia bežne sledujú svoje obľúbené TV stanice na mobile, PC alebo tablete. Napriek tomu mnohí televízii cez internet nedôverujú najmä kvôli tomu, lebo predpokladajú, že im bude mrznúť a zasekávať sa. Vďaka modernému formátu H.265, ktorý ako jediná spoločnosť používame, sme boli schopní docieliť plynulého prehrávania HD prenosu aj pri nízkom dátovom toku. Pre plynulé prehrávanie odporúčame rýchlosť sťahovania dát 1,2 Mb/s pre štandardnú kvalitu a 3 Mb/s pre sledovanie Lepšia.TV v HD rozlíšení. Ak pozeráte svoje obľúbené relácie cez Lepšia.TV box, mobil, tablet či Smart TV, máte možnosť si nastaviť kvalitu videa v nastavení samotnej služby a tým znížiť množstvo sťahovaných dát potrebných na plynulý prenos.

Ľudia sa často sťažujú v prípade poskytovateľov telekomunikačných, alebo internetových pripojení na dlhé a komplikované zmluvy či vysoké zmluvné pokuty. Ako je na tom Lepšia.TV?
Podmienky sledovania televízie cez internet s Lepšia.TV sú veľmi jednoduché. Zmluvu budete podpisovať iba v prípade, keď sa rozhodnete pre prenájom Lepšia.TV boxu. V ostatných prípadoch nič nepodpisujete. Jednoducho si u objednávky zvolíte dĺžku predplatného a riadite sa následne našimi inštrukciami. Je to jednoduché, rýchle a k ničomu sa nezaväzujete. Službu si pritom môžete kedykoľvek zmeniť, alebo zrušiť. Je len na vás kedy ju chcete využívať. Plne sa prispôsobí vašim potrebám.



Aké novinky chystáte? Veľa sa hovorí o špecializovaných a prémiových programoch.
Neustále sa snažíme zlepšovať naše služby. Najnovšie sme získali exkluzívnu stanicu Love Nature, ktorá sa venuje prírode, divokým a exotickým zvieratám či netradičným kútom sveta. Rovnako v našej ponuke nájdete nové TV stanice ako je English Club na výuku anglického jazyka pre dospelých a deti, alebo Golf Channel o svete golfu a jeho výuky. Najmenší sa môžu tešiť z televíznej stanice Duck TV, alebo Duck TV plus. Samozrejmosťou je aj nový slovenský kanál Trojka. Rovnako sa snažíme zlepšovať naše služby. Pomocou inovatívneho ovládača k Lepšia.TV boxu môžete priamo v aplikácii na vašej smart TV písať ako na mobile či počítači. Vaše ovládanie a vyhľadávanie bude tak rýchlejšie a pohodlnejšie.