Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Grand Hotel Kempinski High Tatras získal nové medzinárodné ocenenia

Grand Hotel Kempinski High Tatras získal dve nové medzinárodné ocenenia Foto: Hotel Kempinski High Tatras

V súťaži International Hospitality Awards zvíťazil Grand Hotel Kempinski High Tatras v dvoch kategóriách - Best Historical Hotel a Best Spa Hotel.

Štrbské Pleso 22. decembra (OTS) - O víťazoch rozhodovala medzinárodná odborná porota zastúpená ôsmimi krajinami. „Sme veľmi hrdí a vďační vždy, keď náš hotel získa takéto prestížne medzinárodné ocenenie. Máme obrovskú radosť, že sa nám podarilo zvíťaziť v dvoch kategóriách – najlepší historický hotel a tiež v kategórii, ktorá hodnotí hotely s luxusnými spa," povedala Kathrin Noll, generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras.

Bohatá história tatranského hotela zapôsobila na odbornú porotu natoľko, že hotel získal prvé miesto v kategórii Najlepší historický hotel. „História hotela siaha do minulosti, kedy dal Jozef Szentiványi postaviť zrubovú chatu na brehu Štrbského plesa. Keď sa do nej začali hrnúť turisti, rozšíril ju a vybavil moderným zariadením. V tom čase sa tak z chaty stal kúpeľný dom Jánošík,“ približuje históriu hotela Kathrin Noll.

V roku 1906 bol postavený Grand Hotel, ktorý neskôr premenovali na liečebný dom Kriváň. Po vojne postavili moderný a luxusný hotel Hviezdoslav s kaviarňou so živou hudbou a veľkou ponukou liečebných procedúr. Spojovacím traktom prepojili Hviezdoslav s Jánošíkom a Kriváňom. Komplex od päťdesiatych rokov slúžil ako liečebňa, neskôr začal chátrať, až ho museli pre zlý stav zatvoriť. V roku 2005 noví majitelia začali s rekonštrukciou pod dohľadom archeológov, ochranárov aj geológov. Zachovalo sa viac ako 70 pôvodných prvkov – balkóny, schodiská, farebnosť omietok a množstvo ďalších historických detailov.

Druhou kategóriou, v ktorej získal hotel prvenstvo, bola Best Spa Hotel. Za toto ocenenie vďačí svojmu exkluzívnemu ZION SPA LUXURY, v ktorom hostia nachádzajú relax a harmóniu v štýle európskej elegancie. Najkrajšie spa na Slovensku ponúka vnútorný bazén s relaxačnými zákutiami s hydromasážnymi tryskami. Všetkých hostí očarí nezabudnuteľný výhľad na tatranské štíty, prírodu a Štrbské pleso. V ZION SPA LUXURY hostia regenerujú telo aj dušu výnimočnými wellness procedúrami ako aj luxusnými omladzujúcimi ošetreniami pleti kozmetiky Carol Joy.

Veľmi nás teší ocenenie v kategórii Best Spa Hotel. ZION SPA LUXURY ponúka nielen nezabudnuteľné výhľady, ale aj procedúry šité na mieru tatranskému prostrediu a našim hosťom. Využívame plody lokálnej prírody a vďaka nim môžu naši hostia zažiť dokonalý relax,“ hovorí Anna Jarinová, riaditeľka ZION SPA na Slovensku. Lokálnou a tradičnou procedúrou tejto zimnej sezóny je Borievkové pošteklenie, pri ktorej zohráva hlavnú úlohu nenápadná borievka a jej plody.

Ocenenia International Hospitality Awards boli prvýkrát udelené v roku 2011 a odvtedy je pre každý hotel obrovskou výzvou zvíťaziť v tejto súťaži. Ziskom dvoch prestížnych ocenení Grand Hotel Kempinski High Tatras dokázal, že má zaslúžené miesto medzi najlepšími hotelmi sveta.