Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

H. Vondráčková nahrala nové pesničky s deťmi z Deutsche Schule Prag

Česká speváčka Helena Vondráčková, archívna snímka. Foto: TASR

Prvý album obsahujúci 19 piesní s deťmi z medzinárodnej školy nahrala Vondráčková v roku 2008.

Bratislava 25. júna (TASR) - Česká speváčka Helena Vondráčková, ktorá v stredu (24. 6.) oslávila 73. narodeniny, nahrala nové pesničky s deťmi z materskej školy Deutsche Schule Prag. TASR o tom informoval speváčkin PR manažér Luboš Procházka. Špeciálny album vyjde 1. júla. Ide o druhú spoluprácu speváčky s touto vzdelávacou inštitúciou.

Prvý album obsahujúci 19 piesní s deťmi z medzinárodnej školy nahrala Vondráčková v roku 2008. Aj vtedy bol autorom piesní speváčkin berlínsky skladateľ a dlhoročný spolupracovník Werner Düwelt.

"Som veľmi rada, že som si opäť mohla s deťmi z Deutsche Schule Prag zaspievať a nadviazať na spoluprácu z minulých rokov. Pesničky sú veľmi veselé a myslím si, že cez prázdniny deti a možno aj ich rodičov veľmi potešia," vyhlásila Vondráčková.

Speváčka momentálne pracuje na svojom českom novinkovom albume, ktorý vyjde v septembri. Okrem iného na ňom bude ako bonus titulná pieseň k novému filmu Ženská pomsta režiséra Dušana Rapoša, v ktorom si tiež Vondráčková zahrá. V septembri sa spevácka hviezda vydá aj na odložené turné po Českej republike nazvané Vzhůru k výškám, na ktorom zaznejú i jej najväčšie hity.