Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Herec Robo Jakab: Je to zakliate v ľuďoch, nie iba v peniazoch

R. Jakab Foto: TASR/Martin Baumann

Herci sa pustia naprieč Slovenskom z jeho najzápadnejšej časti až po tú najvýchodnejšiu.

Bratislava 15. júna (TASR) - Slovenskí podnikatelia v cestovnom ruchu majú ešte čo doháňať. To je názor jedného zo štvorice veselých kamarátov, ktorí sa budú počas leta objavovať na televíznych obrazovkách v cestovateľskej zábavnej šou Vo štvorici po Slovensku.

"Každý by mal začať od seba. Ja mám nie najlepšiu skúsenosť s niektorými destináciami, ako sú Vysoké Tatry, a myslím si, že je to zakliate v ľuďoch, nie iba v peniazoch," uviedol pre TASR Róbert Jakab, ktorého budú môcť diváci sledovať na dobrodružných potulkách po Slovensku spolu s Lukášom Latinákom, Jurajom Kemkom a Mariánom Miezgom.

Robo Jakab svoju negatívnu skúsenosť so slovenským ubytovaním a službami pre turistov ešte rozvinul: "Sme zvyknutí trošku na také klamstvo. Ponúkame toto, toto, toto, ale prídem na miesto a zistím, že ono to tak vôbec nie je. A ten človek, čo mi to predáva, si myslí, že ja som taký hlúpy, že sa tam ešte niekedy vrátim."

Seriálový Karol Mázik si zaspomínal aj na príkladný vzor podnikania v gastronómii, ktorý zažil v zahraničí. "Keď som robil v Španielsku, majiteľ reštaurácie mi povedal - keď ti príde jeden hosť, tak ty musíš urobiť, nech je to akýkoľvek hosť, všetko pre to, aby on neodišiel, ale doniesol ďalších dvoch," zacitoval bývalého šéfa herec, ktorý dáva "pohostinnosti" na Slovensku ešte šancu. "Ľudia migrujú po celej Európe, sme pekná krajina, máme tu hory, len si to nevieme nejakým spôsobom chytiť do rúk. Zatiaľ sme na to neboli zvyknutí sa predávať," konštatoval rodák z Nitry a dodal: "Musíme sa s tým uzrozumieť, že sa predávame a že chceme urobiť maximum pre to, aby tí ľudia, ktorí sem prídu, boli spokojní."

Úvodný diel zábavného cestopisu Vo štvorici po Slovensku uvedie v premiére v sobotu 16. júna o 22.50 hodine televízia Markíza. Herci sa pustia naprieč Slovenskom z jeho najzápadnejšej časti až po tú najvýchodnejšiu. Zastavia sa na zaujímavých miestach, okúsia tradičné slovenské chvíle typické pre dané regióny a dostanú sa aj do výnimočných a nečakaných situácií.