Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Herečka Catherine Deneuve prekonala slabú mozgovú príhodu

Francúzska herečka Catherine Deneuve. Foto: TASR/AP

Mozgovú príhodu utrpela pri natáčaní nového filmu De son vivant francúzskej režisérky Emmanuelle Bercotovej.

Paríž 6. novembra (TASR) - Francúzska herečka Catherine Deneuveová utrpela slabú mozgovú príhodu a hospitalizovali ju v parížskej nemocnici. Agentúru AFP o tom v stredu informovala jej rodina.

Podľa nej prekonala 76-ročná herečka "veľmi slabú porážku", ktorá by nemala mať následky. "Našťastie neutrpela nijakú stratu motorických funkcií, avšak bude musieť chvíľu odpočívať," uviedla v mene herečkinej rodiny jej agentka Claire Blondelová.

Mozgovú príhodu Deneuveová utrpela pri natáčaní nového filmu De son vivant francúzskej režisérky Emmanuelle Bercotovej. Nemenovaný zdroj z jej blízkosti pre televíznu stanicu BFM ešte pred incidentom uviedol, že herečka bola "vyčerpaná", lebo priveľa pracovala.

Deneuveová debutovala na filmovom plátne v roku 1957. Odvtedy hrala vo vyše 100 filmoch pod vedením režisérov ako Luis Buňuel, Jean-Pierre Melville, Roman Polanski, Francois Truffaut, či neskôr Benoit Jacquot, Francois Ozon alebo André Téchine, a získala množstvo domácich a zahraničných cien.

Herečka vyvolala vlani rozruch, keď sa v čase vrcholiacej kampane hnutia #MeToo pridala k približne 100 ďalším signatárkam výzvy zverejnenej v denníku Le Monde. Výzva označovala niektoré obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči mužom, ktoré sa objavili po škandále okolo hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina v podobe kampane #MeToo, za nespravodlivé a tvrdila, že mužom by sa nemalo brániť, aby ženy zvádzali.