Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

VIDEO: Na Zemplín Veterán Rallye prišli desiatky historických vozidiel

Na snímke výstava veteránov - automobily a motocykle v areáli Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove počas 16. ročníka rallye historických vozidiel pod názvom Zemplín Veterán Rallye 2022 v piatok 24. júna 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Vo štvrtok boli majitelia s vozidlami na námestí v Michalovciach a následne mali spanilú jazdu na Zemplínsku Šíravu. V piatok boli v Trebišove a v obci Parchovany.

Sobrance 24. júna (TASR) – Celkovo 82 vozidiel sa zúčastňuje na tohtoročnom podujatí Zemplín Veterán Rallye. Koná sa od štvrtka (23. 6.) do nedele (26. 6.), je rozdelené do štyroch etáp a jeho účastníci postupne navštevujú viaceré lokality na Zemplíne.

"Z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 sme mali rok prestávku. Sme spokojní s účasťou, lebo vieme, že na rôznych podujatiach, ktoré sa doteraz konali, bola slabšia. Nemáme síce plný počet vozidiel ako po minulé roky, je ich asi o 20 percent menej, máme tu však veľmi zaujímavé kúsky," uviedol pre TASR predseda Zemplín veterán klubu Michalovce Mikuláš Koščo.



Ako povedal, ide o štvordňovú akciu a je to už 16. ročník podujatia. Vo štvrtok boli majitelia s vozidlami na námestí v Michalovciach a následne mali spanilú jazdu na Zemplínsku Šíravu. V piatok boli v Trebišove a v obci Parchovany.



"Okolo 15.00 h odchádzame do Michaloviec, kde budeme do 18.00 h, a potom zase pôjdeme na Zemplínsku Šíravu. V sobotu (25. 6.) ideme do dedinky Orechová, kde si pozrieme krásnu vínnu pivnicu. Potom pôjdeme do obce Jenkovce," priblížil Koščo.

Časť vozidiel zájde podľa jeho slov i do ukrajinského Užhorodu pred bývalý župný dom, kde by mali pobudnúť približne dve hodiny, a následne sa vrátia do Orechovej. "Na záver odchádzame do Sobraniec, kde si pozrieme Gitarové múzeum, ktoré je jedno z najväčších v Európe. V nedeľu už bude kratšia cesta, navštívime Zemplínske múzeum v Michalovciach," dodal Koščo s tým, že následne tam vyhodnotia tohtoročné podujatie.