Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Hľadáte liek? Cesta k zdravému, pohodlnému a dlhému životu je beh

Foto: Jacob Lund/Shutterstock.com

Neviete si svoj život bez pohybu predstaviť, no vaše obľúbené fitness centrum vám zatvorili? Nevadí, pretože svoje telo môžete dostať do formy aj bez týchto zariadení.

Bratislava 27. novembra (OTS) - A samotný beh a vhodné outdoorové oblečenie vám k tomu úplne postačia.
Ide o jednu z najjednoduchších fyzických aktivít, ktorá vám môže zlepšiť zdravie a postarať sa o psychickú pohodu. Poďte sa preto spolu s nami pozrieť na jeho nejednu dôležitú výhodu.

Behať môže každý
A je to pravda. Je však dôležité poznať správnu intenzitu behu a mať pritom aj kvalitné dámske bežecké oblečenie. Nezabudnite tiež, že pri určovaní intenzity behu je dôležité prihliadať na schopnosti pohybového aparátu, kardiovaskulárneho a dýchacieho systému tela. To všetko je možné určiť pomocou biomechanickej a funkčnej diagnostiky.

Výhody a účinky behu na telo
Počas behu si naše telo zvykne konzumovať aj určitú časť kyslíka a rozumne s ním hospodáriť. A to je pre nás veľmi užitočné. Ak pravidelne beháme, postupne v priebehu dvoch až štyroch rokov nám začne rásť kapilárna sieť, zlepšovať sa prekrvenie tela a potom aj práca všetkých svalov a vnútorných orgánov. Pre čo najlepšie výsledky sa však aj dobre oblečte a výhodné zľavové kódy na kúpu potrebných doplnkov použite.

Lepšia kondička
Dochádza aj ku kvalitatívnym zmenám v pohybovom aparáte. Chrupavka, kostné tkanivo a svaly sú viac pripravené na stres. To všetko predlžuje dobrú kondíciu celého tela, čo nám následne umožní cítiť sa zdravo a energicky aj vo vyššom veku. Aby to bola ale pre vás aj príjemná aktivita a cítili ste sa komfortne, nezabudnite si obliecť správne dámske outdoorové oblečenie.

Menej stresu
Dôležitým a pravdepodobne jedným z hlavných bodov v zozname užitočných vlastností behu pre profesionálov aj amatérov je protistresová terapia. Beh so správnou intenzitou spaľuje prebytočný adrenalín a kortizol v tele, čo je dôležité, aby nedošlo k preťaženiu kardiovaskulárneho systému. Na základe všetkých týchto a iných výhod môžeme teda pokojne tvrdiť, že beh je cestou k zdravému, pohodlnému a dlhému životu.