Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Urobte zo svojho hobby biznis

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Väčšina z nás si o podnikaní myslí, že je to oveľa jednoduchšie ako iné zamestnania. Aj napriek tomu sa však len málokto rozhodne predsa to skúsiť.

Bratislava 19. augusta (OTS) - Ak chce byť podnikateľ úspešný, musí svojej firme obetovať značnú časť svojho času. Neraz sa tak stáva, že okrem bežného pracovného času, sa zaoberá problémami firmy a ich riešením aj 12 hodín denne. Podnikanie je teda pre odvážnych, ktorí sú ochotný tento čas investovať. Preto je veľkou výhodou ak podnikáte v tom čo Vás baví. Avšak na úspech potrebujete aj odhodlanie a predovšetkým obchodného ducha.

Založenie spoločnosti s.r.o., ktorá patrí k najpopulárnejším formám podnikania u nás, nie je náročné. Naviac ak nemáte trpezlivosť a chuť tráviť svoj čas na úradoch a vybavovať rôzne povolenia, môžete si nechať firmu aj založiť. Už aj takéto služby ponúka náš trh. Možno aj preto je podnikanie populárne, a to najmä medzi mladými. Svoju príležitosť vidia najmä vo využití možností internetu.

Žiadny podnikateľ sa však dnes už bez neho nezaobíde. Zverejnenie informácií o firme sa tak stalo súčasťou podnikateľského sveta rovnako ako počítače. Výpočtová technika uľahčuje aj túto prácu. Ak však často pracujete aj mimo kanceláriu oveľa ľahšie sa Vám bude prenášať ultrabook. Oceníte najmä plnohodnotnú klávesnicu a jeho nízku hmotnosť. Ak však zavítate do kancelárie a bude Vás čakať veľa práce, určite oceníte aj kvalitnú stoličku. Kancelárske stoličky ponúkajú nielen pohodlie, ale aj úľavu od bolesti chrbta. Dnes sú totiž tvarované tak, aby nenápadne podporovali nielen pohodlnú, ale predovšetkým prirodzenú polohu pri sedení.

Internet je dôležitým nástrojom nielen pri uzatváraní obchodných partnerstiev, ale aj pri získavaní zákazníkov. Tí sú čoraz náročnejší, a tak investujte čas aj peniaze do kvalitnej stránky prístupnej nonstop. K tomu Vám môže dopomôcť aj dáta centrum.