Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

HONOR Magic5 Pro prichádza s prelomovou technológiou

HONOR Magic5 Pro prichádza s prelomovou technológiou cirkadiánneho režimu, ktorý rešpektuje náš denný biorytmus a pomáha riešiť problémy so spánkom Foto: HONOR

HONOR Magic5 Pro prichádza s prelomovou technológiou cirkadiánneho režimu, ktorý rešpektuje náš denný biorytmus a pomáha riešiť problémy so spánkom.

Bratislava 2. júna (OTS) - Vlajkový smartfón HONOR Magic5 Pro ako prvý ponúka funkciu cirkadiánneho nočného displeja. Smartfóny, ich blikanie a modré svetlo, ktoré vyžarujú patria medzi najčastejšie príčiny poruchy spánku a emočnej stability. HONOR a jeho intenzívne inovácie zamerané na človeka sa preto tejto problematike venovali detailnejšie. Vďaka tomu je nový prémiový HONOR Magic5 Pro vybavený prelomovou technológiou, ktorá eliminuje modré svetlo a plne rešpektuje ľudský biorytmus.

Cirkadiánny režim displeja HONOR Magic5 Pro sa stará o to, aby jeho farebné rozlíšenie bolo pre ľudské oko čo najprirodzenejšie. Smartfón vďaka tejto funkcii sám sleduje rytmus dňa a noci, rovnako ako ľudský organizmus. Po západe slnka automaticky prepína do teplejších farieb, ktoré nezaťažujú oči, ani naše telo. Zároveň redukuje modré svetlo, ktoré je vo večerných hodinách pre organizmus úplne neprirodzené.

Cirkadiánny nočný režim displeja pomáha zvyšovať produkciu melatonínu
Cirkadiánny rytmus ľudského tela si zjednodušene môžeme predstaviť ako naše vnútorné hodiny. Tento opakujúci sa cyklus signalizuje nášmu telu, že v noci sa má spať a cez deň bdieť. Zároveň ovláda naše emócie a produkciu hormónov. Jedným z nich je aj melatonín, tzv. hormón spánku. Jeho hlavným regulátorom je striedanie svetla a tmy. Pokiaľ pred spaním používame smartfón, ktorý vyžaruje modré svetlo, zníži sa produkcia spánkového hormónu v tele a namiesto upokojenia a prípravy na spánok sa naše telo prebudí. Snaha bojovať proti škodlivému modrému svetlu pomocou rôznych filtrov znižuje farebné rozlíšenie aj kvalitu displeja, preto HONOR prišiel s riešením v podobe cirkadiánneho nočného režimu displeja. Táto technológia je po prvýkrát dostupná aj v mobilnom telefóne.



Štúdia HONOR navyše potvrdila, že vďaka tejto novej funkcii sa môže úroveň spánkového hormónu melatonínu zdvihnúť až o 20 % počas 3 hodín. To znamená ľahšie zaspávanie a správne prebiehajúce regeneračné procesy počas spánku. Za zníženie dopadu modrého svetla získal HONOR Magic5 Pro certifikát TÜV Rheinland.

Menej unavené oči
Modrým svetlom to ale nekončí. Prispôsobenie obrazovky na redukciu zaťaženia očí je pre naše telo tiež veľmi dôležité, preto HONOR vyvinul funkciu dynamického stmievania displeja, ktorá napodobňuje prirodzený denný svetelný rytmus a pomáha uľaviť očiam stimuláciou ciliárnych svalov. Oči navyše počas celého dňa čelia blikaniu rôznych umelých osvetlení. HONOR Magic5 Pro vyriešil tento problém špičkovou výbavou displeja, ktorá znižuje kolísanie jasu a preblikávania a uľavuje našim očiam.



Farba, cena, dostupnosť
Špičkový smartfón HONOR Magic5 Pro si môžete zaobstarať v dvoch farebných prevedeniach, jemne zelenej Meadow Green a v elegantnej čiernej Black. Nájdete ho u vybraných predajcov za skvelú cenu 1 199€.

Viac o funkcii cirkadiánneho nočného displeja HONOR Magic5 Pro sa dozviete v ilustračnom videu: https://www.youtube.com/watch?v=FbhL3tGZ25o