Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

HONOR Magic5 Pro si zmerala svoje sily s najväčším konkurentom

Vlajková loď HONOR Magic5 Pro si zmerala svoje sily s najväčším konkurentom na trhu Foto: HONOR

Vlajková loď HONOR Magic5 Pro si zmerala svoje sily s najväčším konkurentom na trhu. Ako dopadlo porovnanie top foto mobilov súčasnosti?

Bratislava 28. apríla (OTS) - Nová vlajková loď HONOR Magic5 Pro, profi foto mobil s najlepším displejom na svete už pár dní nájdete u slovenských predajcov. Exceluje pri fotografovaní za veľmi zlého osvetlenia v interiéri. Vďaka unikátnym technológiám Falcon Capture a AI Motion Sensing Capture automaticky zachytí ten najlepší moment v pohybe. Nechýba ani upgrade IMAX Enhanced na natáčanie vo filmovej kvalite. Ako dopadol v porovnaní s najväčším konkurentom na trhu, Samsungom Galaxy S23 Ultra?

Bitka dvoch displejov
Zatiaľ čo Samsung Galaxy S23 Ultra je vybavený iba 6,8“ AMOLED displejom, HONOR Magic5 Pro má oproti rivalovi 6,8“ LTPO displej, ktorý je navyše zaoblený na všetkých štyroch hranách. Obnovovacia frekvencia je u oboch modelov rovnaká a môže dosiahnuť až 120 Hz. HONOR Magic5 Pro má však vyššiu úroveň jasu, vďaka čomu je obraz vždy zreteľný a jasne čitateľný aj na priamom slnečnom svetle. Nad svojim súperom vedie s najvyšším jasom 1800 nitov oproti 1750 nitom u Samsung Galaxy S23 Ultra. Čo sa týka rozlíšenia displeja, u novinky HONOR Magic5 Pro ide o 1312 x 2848 pixelov a v tejto oblasti nad ním vedie Samsung s rozlíšením 3088 x 1440.

HONOR Magic5 Pro si narozdiel od svojho súpera dáva obzvlášť záležať na šetrnosti k očiam. Okrem certifikovaných nízkych emisií škodlivého modrého svetla sa môže pochváliť technológiou dynamického stmievania displeja a napodobnenia prirodzeného svetla. Priekopnícka je aj technológia stmievania 2 160 Hz Pulse Width Modulation (PWM) pre minimalizáciu blikania obrazovky. Zrak šetrí aj cirkadiánny nočný režim displeja, ktorý rešpektuje váš osobný biorytmus.

Veľký súboj fotoaparátov
Oba telefóny majú silný systém kamier, ktoré patria k momentálnej špičke. HONOR Magic5 Pro uviedol systém troch fotoaparátov, širokouhlý objektív 50 MPx, ultra širokouhlý objektív 50 MPx a telefoto objektív 50 MPx. Samsung Galaxy S23 Ultra má síce štyri fotoaparáty, ale rozlíšením konkurenta prevyšuje len 200MPx širokouhlý objektív, ostatné kamery majú nižšie rozlíšenie. Konkrétne ide o 10 MPx periskop, 10 MPx teleobjektív a 12 MPx širokouhlý 120 °.

Každý zo súperov prináša rozdielne funkcie kamier. HONOR Magic5 Pro má upgradovaný HONOR Image Engine s milisekundovým zachytením Falcon Capture pre rýchle zachytenie komplexnej scény s vysokou mierou detailov. Unikátna je aj jeho funkcia AI Motion Sensing Capture, ktorá vie vďaka umelej inteligencii detekovať a detailne zachytiť najlepší moment při pohybe, napr. pri výskoku.

V kategórii video patrí k silným hráčom HONOR Magic5 Pro. Využíva špičkovú funkciu IMAX Enhanced Movie Master, vďaka ktorej môžu používatelia točiť videá vo filmovej kvalite a rovno ich v smartfóne aj upravovať. Samsung točí až 8K video pri 30 snímkach za sekundu alebo 4K video pri 60 snímkach.

Súboj o kvalitnejšie selfie z prednej kamery je pomerne vyrovnaný, obaja súperi majú vpredu umiestnený 12MPx fotoaparát, pri modeli HONOR ide ale navyše o 3D hĺbkový fotoaparát pre ešte krajšie selfie.

Súboj o výdrž
Mať svoj smartfón neustále k dispozícii a nemusieť sa celý deň starať o baterku, je ideálom každého z nás. Vysnená celodenná výdrž nie je pre HONOR Magic5 Pre žiaden problém. Jeho super veľká batéria s kapacitou 5100 mAh vydrží nepretržitú prevádzku od rána do noci. Batéria konkurenčného modelu Samsung Galaxy S23 Ultra má kapacitu len 5000 mAh a umožňuje drôtové nabíjanie 45 W alebo bezdrôtové 15 W. Oproti tomu HONOR Magic5 Pro podporuje drôtové rýchlonabíjanie HONOR SuperCharge 66 W a bezdrôtové 55 W.

Záverečný verdikt
Oba modely vniesli do sveta smartfónov vysokú kvalitu a pokrokové riešenia. Oba telefóny bežia na najnovšej mobilnej platforme Snapdragon® 8 Gen 2 a ich foto výbava patrí k absolútnej špičke. Misky váh sa však prikláňajú na stranu modelu HONOR. Prevyšuje svojho konkurenta predovšetkým designom, vlastnosťami displeja a výdržou batérie. Je tiež ľahší, váži len 219 g, zatiaľ čo Samsung Galaxy S23 Ultra s menšou batériou je o 15 g ťažší. V neposlednom rade je potrebné spomenúť obstarávaciu cenu. HONOR Magic5 Pro je jednoznačne dostupnejší, môžete ho mať za skvelú cenu 1 199€ s prémiovým tabletom HONOR Pad 8 v v hodnote 319€ zadarmo, ako darček!