Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Hrubá stavba domu VALERIAN na Kazanskej ulici je hotová

Hrubá stavba domu VALERIAN na Kazanskej ulici je hotová Foto: BENCONT Development

Projekt šesťdesiatich štyroch bytov má byť skolaudovaný v prvej polovici roku 2017.

Bratislava 11. júla (OTS) - Už dvadsať zo šesťdesiatich štyroch budúcich bytov realitného projektu VALERIAN od BENCONT Development pozná svojho budúceho majiteľa. Dnes (11.7.) odovzdal staviteľ developerovi hrubú stavbu, teraz budú nasledovať dokončovacie práce na fasáde, v jednotlivých bytoch, vrátane výstavby parkoviska a úpravy bezprostredného okolia. Dom sa bude kolaudovať v prvej polovici roku 2017.

Foto: BENCONT Development
Bratislavský obchvat, ktorý sa už onedlho stane realitou, túto, dnes niektorými podceňovanú, lokalitu výrazne zmení,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Bencont Development Martin Šimurda. „Medializované kroky smerujúce k jeho výstavbe už realitným trhom vo Vrakuni a Podunajských Biskupiciach pohli.“

BENCONT minulú jar prevzal od spoločnosti Kompleting pozemok s rozlohou 2 100 m² v Podunajských Biskupiciach na Kazanskej ulici. Stavať začal po zmenách pôvodného projektu dvoch sedemposchodových domov s cenovo dostupnými jedno, dvoj a trojizbovými bytmi. Tie majú rozlohu od 40 m² do 96 m².

Cena jednoizbového bytu s rozlohou 39,85 m² v základnom štandarde (podlaha, sanita, bezpečnostné vchodové a interiérové dvere, elektroinštalácia...) sa začína na sume 78 000 eur, v nej je zahrnuté aj parkovacie státie v spoločnej podzemnej garáži. Každý byt má vlastný balkón.

Počas prípravy hrubej stavby mali noví majitelia bytov možnosť čiastočne zasiahnuť aj do ich dispozícií (kuchynské rozvody, sanita, elektroinštalácie, dvere...).

V ponuke developera je aj sedem nebytových priestorov, vhodných ako kancelárie či prevádzky na poskytovanie služieb v celkovej výmere 522 m² a trinásť samostatných murovaných garáží pre kutilov, majiteľov motoriek alebo na parkovanie náročnejších motokúskov.

Blízkosť mestskej hromadnej dopravy a štvorprúdovej komunikácie vedúcej k hlavným bratislavským dopravným uzlom sú výhodou bývania v tejto lokalite.

Podunajské Biskupice a neďaleká Vrakuňa majú výbornú infraštruktúru služieb, k Valerianu je najbližšie hypermarket Kaufland a supermarket BILLA. Na dosah, v okruhu 200 metrov, je aj pošta, viacero reštaurácií, kaviarní, pobočiek bánk a mnoho obchodov.
Hrubá stavba domu VALERIAN na Kazanskej ulici je hotová
Foto: BENCONT Development