Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

VIDEO: A. Bučko pokrstila nový album Púšťam

Na snímke z videa Andrea Bučko. Foto: Youtube/Andrea Bučko

Tvorba Andrey Bučko sa vyznačuje pútavými hudobnými nápadmi, citlivým speváckym prejavom.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Slovenská klaviristka, speváčka, herečka a režisérka Andrea Bučko pokrstila v utorok (27. 9.) v bratislavskom Divadle Nová scéna svoj nový CD album s názvom Púšťam. V hudobných motívoch prináša intímnu výpoveď o púšťaní, ktoré umožňuje vznik nových začiatkov.

Tvorba Andrey Bučko sa vyznačuje pútavými hudobnými nápadmi, citlivým speváckym prejavom. Mieša v sebe viaceré žánre a osloví fanúšikov džezu, soulu, francúzskeho šansónu, ale aj slovenského folklóru a world music. Autorské CD Púšťam je speváčkinou intímnou a veľmi osobnou spoveďou.

Na albume sa okrem dvoch zhudobnených básní (Maša Haľamová a Bohumil Horák) nachádzajú Andreine vlastné texty i piesne, ktoré si sama hrá na klavíri. Na štyroch piesňach sa podieľal aj hudobný producent a hudobník Adam Ilyas Kuruc a na dvoch harfistka Mária Kmeťková.

Nový projekt je podľa autorky v porovnaní s predchádzajúcimi troma albumami ešte intímnejší, texty v slovenčine i hudba sú veľmi osobné. Album s bohatými hudobnými motívmi má ambíciu osloviť nielen náročných poslucháčov, môžu sa s ním stotožniť aj tí, ktorí obľubujú úprimné vyznania.

Spolu s albumom vyšiel aj klip s piesňou Túžbou ťa zabolím. Jeho režisérom je opäť divadelník Peter Pavlík, ktorý sa podieľal aj na obale albumu a prvom klipe Púšťam ťa. "Rozhodli sme sa urobiť klip o ukladaní spomienok, o odpustení, o pokušení, o plynutí času a raste s ním spojenom," hovorí Bučko. "Na celé video sme mali hodinu a pol. V limitovanom čase natočené na Iphone v rýchlosti svetla, jednom nádychu - myslím, že raz bude stáť za to zverejniť aj videá z off stageu a pripravovania záberov," dodáva speváčka a skladateľka, ktorá patrí k výrazným hudobným zjavom nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Venuje sa tiež pedagogickej činnosti, herectvu a divadelnej réžii, ktorú vyštudovala na VŠMU. V súčasnosti je dramaturgičkou Štúdia Olympia v bratislavskom Divadle Nová scéna.