Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

VIDEO: Dano Heriban vydal album Odvaha

Foto: Youtube screeshot

Videoklip k skladbe Hodina nočného pokoja nakrútil režisér Dano Laurinc.

Bratislava 30. decembra (TASR) – Herec a hudobník Dano Heriban vydal vo vlastnom vydavateľstve HeDart svoj v poradí piaty štúdiový album O2H. Slovná hračka v názve albumu Odvaha je otočením chemického vzorca vody H2O.

Na albume je desať autorských skladieb Heribana, ktorý napísal hudbu a texty okrem jednej skladby Hodina nočného pokoja, ktorá je zhudobnenou básňou Joža Urbana zo zbierky Malý zúrivý Robinson. Hudobným producentom albumu O2H je Danov dlhoročný spolupracovník a priateľ Filip Hittrich, ktorý na albume nahral všetky gitary a basgitary. Na albume spolupracovali známe osobnosti, bubeník Marcel Buntaj, flautista a multidychársky fenomén Michal Žáček, trubkár Oskar Török, skladateľ a džezový huslista Ľubo Šamo a bubeník Jakub Hittrich, stabilný člen Danovho tria. O výsledný zvuk a mastering albumu sa postaral basgitarista a producent Oskar Rózsa. Výnimočným hosťom albumu je Danova manželka Kamila Heribanová, ktorá spieva v intímnej skladbe O2H. Tá je titulnou skladbou a pointou celého albumu.



"Už dávnejšie som si zvykol robiť veci koncepčne, týka sa to za posledné roky hlavne albumov pre deti, ktoré som potreboval nejakým spôsobom uchopiť tak, aby boli deťom zrozumiteľné a zaujímavé po textovej aj hudobnej stránke. V tom som pokračoval aj pri albume Odvaha, ktorá je vlastne po desiatich rokoch od posledného albumu pre dospelých znova profilovým albumom. Vznikal dlhodobo v mojej hlave a postupne aj okolnosťami, ktorými žijeme jednak doma a vo svete, ktorý je okolo mňa a okolo nás. Takto pribúdali ďalšie témy, ktorým som sa venoval. Takže album vznikal pomaly, postupne a s rozvahou," uviedol pre TASR Heriban.

Videoklip k skladbe Hodina nočného pokoja nakrútil režisér Dano Laurinc. Nakrúcal ho začiatkom decembra v bratislavských exteriéroch a okrem Dana a hudobníkov sa v ňom predstavia Danovi hereckí kolegovia Janka Kovalčíková, Romana Van Dang, Eva Pavlíková, Braňo Bystriansky, Juraj Kemka, Adam Bardy, Andrea Sabová a Victor Ibara.