Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

VIDEO: IMT Smile vydáva výberovku Život IMT Smile 1998 - 2020

IMT Smile Foto: Martin Trenkler

Na dvoch diskoch ponúka novinka celkom 34 piesní.

Bratislava 16. júna (TASR) – Skupina IMT Smile vydáva nový výberový album, ktorému dala príznačný názov Život IMT Smile 1998 -2020. Kompilácia mapuje dráhu tejto úspešnej slovenskej kapely.

Na dvoch diskoch ponúka novinka celkom 34 piesní, sú nimi Príliš osobná známosť, Budeme to stále my, Navždy, Čo ak, Poď so mnou, Cesty II. triedy, My dvaja, Myslím že môže byť (Live 2007), Hej sokoly!, Mám krásny sen (Hawaii), Kapela, Nedá sa ujsť, Bozk, Opri sa o mňa (Live in Slovakia 2016), Ľudia nie sú zlí, Veselá pesnička, Bez podmienky (pop verzia), Čo všetko sa môže stať, Nepoznám (Live in Slovakia 2016), Exotika, Len tebe, Viac, Všetko, Tajné milovanie, Duch človeka (Live 2007), Nič nie je isté, Pre túto chvíľu, Úsmev a čaj (Live), Veľa lásky, S.O.S., Kým stúpa dym, Vyvedený z miery, Najkrajšie Vianoce, Niekto ako kráľ (Live in Slovakia 2016).



Je to 22 rokov IMT Smile, 22 rokov rôznych piesní, rôznych albumov. Na každé obdobie, na každý rok rád spomínam, pretože mali svoje čaro. Som rád, že sa nám podarilo urobiť výber, ktorý pozostáva z bezmála 40 piesní. Sú tam piesne zo všetkých našich albumov a aj z môjho sólového album. Tiež skladby, ktoré nevyšli na albumoch IMT Smile. Mám na mysli pesničku Hej Sokoly! k filmu Čiara alebo Príliš osobná známosť, ktorú sme nahrali spoločne s Nikol Štíbrovou. Takže aj tieto skladby sa nachádzajú na našej výberovke,“ uviedol pre médiá líder skupiny Ivan Tásler a dodal: „Okrem klasických verzií, sa na albume nachádzajú aj v živej podobe. Najmä tie, ktoré sú známejšie už tými koncertnými ako originálnymi verziami, napríklad Niekto ako kráľ, ktorá sa prelína do piesne A ja taka dzivočka. V tejto podobe nebola nahratá na klasickom albume, ale je dobre známa našim fanúšikom práve v tejto live verzii, a aj preto som ju zaradil na výberovku. Tiež skladba Bez podmienky je tam vo verzii, ktorá vyšla len v rámci kompilácie Komplet. Dokonca teraz vychádza prvýkrát aj v digitálnej podobe. Artwork pre nás vytvoril Viktor Frešo, slovenský umelec a výtvarník. Myslím, že presne vystihol podstatu tých 22 rokov.“