Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

VIDEO: Jitka Zelenková vydáva singel Vincent

Na snímke česká speváčka Jitka Zelenková počas galakoncertu Mariky Gombitovej na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 12. októbra 2016 v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Jitka Zelenková tesne pred vypuknutím pandémie vyrazila na narodeninové turné, ktoré však po niekoľkých koncertoch zákerná choroba a lockdowny zmarili.

Bratislava 30. marca (TASR) - Legenda a stálica českej populárnej hudby Jitka Zelenková vydáva nový singel Vincent. Ide o slávny song Dona Mc Leana, ktorý v priebehu rokov zaradilo do svojho repertoáru množstvo svetoznámych interpretov a v českom éteri ho v 70. rokoch preslávil Pavel Bobek. TASR o tom informovala PR manažerka Adriana Čahojová.

Jitka Zelenková, ktorá si skladby do svojho repertoáru vždy starostlivo vyberá, na margo novinky hovorí: "Starry Starry Night je prekrásna melodická pesnička. A navyše ju po česky už pred rokmi skvelo otextoval Zdeněk Rytíř. Som veľmi rada, že jeho žena Helena súhlasila s tým, aby som ju naspievala."

Legendárna česká speváčka vydáva singel Vincent v krátkom čase po dvoch predchádzajúcich piesňach: Věř mi autorskej dvojice Ivan Němeček a Jaroslav Wykrent a cover verzii songu Right Here Waiting Richarda Marxa s českým textom Eduarda Krečmara Kamkoli se dáš.



V novej nahrávke Vincent Jitku Zelenkovú sprevádzajú gitarista Ivan Korený, kontrabasista František Raba a klavirista Lev Rybalkin. Singel vychádza v sprievode originálneho animovaného videoklipu, ktorý vytvorila ilustrátorská a dizajnérska dvojica Pavla Šnajdarová a Ondřej Mladý, ktorí stoja za štúdiom OP&K.

"Bolo celkom jasné, že klip k tejto pesničke bude animovaný. Pavla a Ondřej to poňali moderne a s citom a mne sa výsledok veľmi páči," dodala speváčka.

Jitka Zelenková tesne pred vypuknutím pandémie vyrazila na narodeninové turné, ktoré však po niekoľkých koncertoch zákerná choroba a lockdowny zmarili. Teraz sa vracia na pódiá a 15. mája v pražskom Divadle ABC usporiada odložený narodeninový koncert s nadhľadom nazvaný Znovu 70!