Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Hudba: Klára Vytisková prichádza s novým singlom a klipom Gold

Klára Vytisková, archívna snímka. Foto: TASR Bohdan Kopčák

K použitým kvetinám v klipe stojí za zmienku, ako ich Vytisková využila.

Bratislava 16. júna (TASR) – Česká speváčka Klára Vytisková predstavuje singel a klip k piesni Gold. Po skladbe Just Be You je druhým singlom z nového sólového albumu Love Is Gold. Duet Gold nahrala s Albertom Černým, frontmanom kapely Lake Malawi. Spoločnú pieseň predstavia tiež v rámci udeľovania cien Anděl 2019, ktoré sa uskutoční 20. júna. TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Gold je duet, v ktorom každý z nás spieva sám sebe milostnú pieseň. Je to nosná skladba albumu o vnútornom dialógu, o poklade, o láske, ktorá v nás drieme a my ju musíme opatrovať ako kvetinu. Pôvodne som si klip predstavovala v klube, ale keď za mnou prišli režisérka Veronika Jelšíková a kameramanka Veronika Donutková s nápadom na poetický kvetinový klip, úplne som sa nadchla,“ uviedla Vytisková.

S Klárou sa poznáme už viac než desať rokov od doby kapiel Toxique a Charlie Straight. Mám radosť, že ma oslovila na duet a nebála sa na môj popud ľahko pozmeniť text. S producentom Viliamom Bérešom máme rovnaký vkus a bolo skvelé s ním a s Klárou pracovať. Na jednej session potom pridal gitaru i Jeroným Šubrt z Lake Malawi. Nakrúcanie klipu som si maximálne užil,” povedal Černý.

K použitým kvetinám v klipe stojí za zmienku, ako ich Vytisková využila. „Moja sesternica má veľkú farmu na kvety Loukykvět, kde omylom vypestovali nevhodnú várku tulipánov na viazanie kytíc, a dala mi ich všetky k dispozícii. Bolo ich naozaj veľa, po natáčaní sme ich rozdávali všetkým susedom,” doplnila držiteľka ceny Anděl v kategórii speváčka roka 2015. 

Duet zaznie aj v rámci prenosu tohtoročného 29. ročníka cien Anděl v sobotu 20. júna na ČT1. Vytisková sa s Lake Malawi tento rok stretne i na jednom pódiu. Stane sa tak 25. novembra v pražskom Roxy, kde Klára s kapelou odohrajú s Lake Malawi špeciálny dvojkoncert.