Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na Topfeste za predstaví úspešná česká kapela Mirai

Na archívnej snímke návštevníci festivalu Topfest. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Kapela Mirai zažíva v poslednom období úspešnú jazdu hudobným svetom.

Bratislava 7. júna (TASR) - Topfest oslávi 20. výročie, v rekreačnom areáli na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom 30. júna a 1. júla vystúpia metalcore headliner zo Spojeného Kráľovstva Bullet For My Valentine, kanadské rockové trio Danko Jones či KISS Forever Band z Maďarska. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Zo susednej Českej republiky príde v súčasnosti jedna z najpopulárnejších skupín Mirai, rockové kapely Doga a Alkehol, z domácich formácií nebudú chýbať HEX, Heľenine oči, Slobodná Európa, StresPez, Smola a Hrušky, Signum Regis, Stercore či AYA. Kapela Mirai zažíva v poslednom období úspešnú jazdu hudobným svetom. Partia z Frýdku-Místku dvakrát vypredala pražskú O2 arénu, ohlásila Arena tour po českých hokejových halách a absolvovala úspešné slovenské turné. Energický rozjazd letnej koncertnej sezóny odštartujú práve na festivale Topfest.

"Tešíme sa na slovenské dievčatá a na Topfest. Ľudia nás tu nepoznajú tak ako v Českej republike, tak sa tešíme, ako nás budú postupne spoznávať. Tie poznávačky a začiatky sú vždy najkrajšie. Na festivale zahráme naše najväčšie hitosaury – tak voláme naše najväčšie hity. Nebudú chýbať Když nemůžeš, tak přidej, Vedle tebe usínám či Chci tančit," hovorí frontman kapely Mirai Navrátil.

Štvorica Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Michal Stulík a Tomáš Javůrek sa už na festivalovú sezónu pripravuje. Aktuálne Mirai pracujú na svojom novom, v poradí štvrtom albume, ktorý boli nahrávať v Berlíne. V Bratislave raz plánujú vypredať Incheba Arénu. Slovenských fanúšikov si totiž zamilovali.

"Tešíme sa, že fanúšikovia nám budú teraz na festivaloch úplne blízko. Zvažujeme, že odpálime aj nejaké slovenské hity – Haberu či Žbirku, aby si mohli všetci zaspievať. Dvaja z nás máme dokonca aj korene a rodinu na Slovensku, tak ich všetkých zdravíme," dodáva basgitarista Michal Stulík.