Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Magazín

Bezpečnostný analytik M. Žitný zložil text pre Opatovského pieseň

Spevák Robo Opatovský na ilustračnej snímke Foto: Reprofoto: TASR

Na albume Vianočné duetá bude spolu s Aleluja dvanásť celkom nových autorských piesní Roba Opatovského.


Bratislava 4. novembra (TASR) – Spevák a skladateľ Robo Opatovský finišuje s prípravou vianočnej piesne. Jej názov je Aleluja a zložil ju spolu so skladateľkou Ľubicou Čekovskou. Zaujímavosťou je, že text piesne napísal bezpečnostný analytik Milan Žitný. Skladba bude súčasťou pripravovaného vianočného albumu Duetá Roba Opatovského.

Je to veľkolepá skladba, ktorú Ľubica zaranžovala pre symfonický orchester a dievčenský spevácky zbor. Naspievali ju so mnou úžasní speváci – Barbora Švidraňová a Miroslav Dvorský, orchester zaranžovala a dirigovala Ľubica Čekovská, dievčenský spevácky zbor zas Adrián Kokoš. Pre mňa ako muzikanta to bol úžasný hudobný zážitok a skúsenosť. Až taký, že by som si vedel do budúcna predstaviť spoluprácu so symfonickým orchestrom v rámci mojej novej hudobnej produkcie. Samozrejme v spojitosti s hudobným géniom akým je Ľubica Čekovská,“ uviedol pre médiá Robo Opatovský.

Skladbu umelci nahrávali v koncertnej sieni Slovenského rozhlasu. Bude aj na vianočnom albume Roba Opatovského, s ktorým práve finišuje. Ukážka zaznie i na jeho vianočnom turné. Čoskoro naň vyrazí spolu so speváčkou Máriou Čírovou. Robo je veľmi zvedavý, ako na skladbu Aleluja zareagujú jeho fanúšikovia.

„Je to úplne nová tvorivá skúsenosť. Aj keď som spoluautorom skladby, Ľubica nám všetkým poslala partitúry, každý si naštudoval svoj part. Miro Dvorský tak skvele zaspieval svoju časť, až som mal zimomriavky po tele. Barborka má úžasný rozsah a farbu hlasu. Úplne skvelo sme si sadli hudobne aj ľudsky. A takisto, keď zazneli prvé tony orchestra a zboru, akoby som počul anjelský zbor. Ak budú mať tieto krásne pocity aj ľudia, ktorí si vypočujú naše spoločné dielo, budem veľmi šťastný“, uzatvára Opatovský.

Na albume Vianočné duetá bude spolu s Aleluja dvanásť celkom nových autorských piesní Roba Opatovského. Ochutnávku z neho si Robovi fanúšikovia užijú aj na aktuálnom turné, na ktoré sa chystá s Máriou Čírovou. Vianočné turné odštartujú 27. novembra v Batizovciach, ďalšími zastávkami budú Prešov (28. 11.), Levice (4. 12.), Martin (5. 12.), Žilina (11. 12.), Košice (12. 12.), Bratislava (13. 12.), Trnava (18. 12.) a Topoľčany (19. 12.).

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.