Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

VIDEO: Skupina Chinaski predstavila lyric video k singlu Kapradí

Na archívnej snímke skupina CHINASKI. Foto: CHINASKI

Kapradí vzniklo pri spoločnom jamovaní na jednom letnom sedení u kamaráta a prvého manažéra kapely Milana Pešíka, tak ako väčšina piesní z aktuálneho albumu 11.

Bratislava 23. júna (TASR) – Známa česká skupina predstavila singel Kapradí z aktuálneho albumu 11. Text Michala Malátneho zhudobnil basgitarista Tomi Okres. Pesnička, ktorú sprevádza lyric video, je povzdychom nad tým, že naše deti a vnúčatá budú mať zrejme iný svet než my. TASR informoval PR manažér Roman Helcl.

Väčšina poslucháčov si asi pomyslí, že Kapradí je reakciou na situáciu v životnom prostredí a ja s tým i tak trochu rátam. Slová - zachraňte aspoň kapradí, pro ty, co nás tu nahradí – nosím v hlave osem rokov, možno dlhšie. Nie je to však môj environmentálny zásek, spievam, že je mi to ľúto,“ uviedol pre médiá spevák Michal Malátný.

Strávil som veľkú časť detstva u starej mamy v Krkonošiach a smrekový les s machom je prostredie, ktoré som vždy miloval a milujem stále. To všetko ma pri písaní inšpirovalo,“ doplnil.



K piesni Kapradí chceli Chinaski pôvodne natočiť klip na letných festivaloch. Po tom, ako zistili, že to nebude možné, kývli na nápad režiséra Jakuba Kesla vytvoriť lyric video. Celý text a obrázky k nemu kreslila atramentom výtvarníčka Sabina Szwarcová, čím zvýraznila naliehavosť oznámenia.

Kapradí vzniklo pri spoločnom jamovaní na jednom letnom sedení u kamaráta a prvého manažéra kapely Milana Pešíka, tak ako väčšina piesní z aktuálneho albumu 11.

Skladbu sme nakoniec nahrali minulý rok v Mikulove v štúdiu Davida Kollera a sami sme si ju i produkovali,“ hovorí Malátný a vyzdvihuje, že sa na albume skladateľsky a aranžérsky podieľali všetci členovia kapely, gitarista František Táborský, basgitarista Tomi Okres, klavirista Jan Steinsdörfer a bubeník Lukáš Pavlík.