Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

VIDEO: Spevák L. Adamec predstavuje novinku Najviac

Na snímke spevák Lukáš Adamec. Foto: TASR - Dano Veselský

Adamec vníma celú skladbu hlavne ako túžbu, aby bolo všetko čo najskôr v poriadku.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Najviac zo všetkého, chcel by som asi... aby sa blýskalo, na lepšie časy. Tak znie refrén novej piesne, ktorú v čase koronakrízy prináša slovenský spevák Lukáš Adamec. Prostredníctvom videoklipu k novinke Najviac spomína na najšťastnejšie obdobia strávené na pódiách, zároveň však verí, že už čoskoro sa život vráti do normálu. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Pandémia ochorenia COVID-19 obrátila život naruby aj osobnostiam z oblasti kultúry a umeleckej sféry. Zo dňa na deň sa museli vzdať vystupovania na verejnosti, osobného kontaktu s fanúšikmi a väčšiny pracovných aktivít. Fanúšikom však prinášajú radosť pesničkami a online koncertmi. Novinku teraz ponúka Lukáš Adamec, ktorý vdýchol život 20-ročnému textu. K novej piesni má blízko, spolupracujú na nej ľudia, ktorí ho hudobne sprevádzajú celé roky. Prekvapením však bola nová spolupráca s českou hviezdou.



"Pieseň má rovnakých autorov ako skladba Horúca láska. Aby som bol konkrétny, za hudbu je to Tomi Okres, text má pod palcom Vlado Krausz, no predsa len by som vyzdvihol prácu Jana Steinsdörfera (z kapely Chinaski), ktorý pieseň produkoval do výslednej podoby. Tomi mal výborný nápad dať svojmu kolegovi z kapely, v ktorej hrá - Honzovi, do rúk podklady, nech s nimi urobí, čo uzná za vhodné," vysvetlil Adamec a ďalej doplnil: "Veľmi sa mi páčilo, ako tento základný koncept uchytil a vytvoril niečo, čo je pre mňa i moju tvorbu celkom nové. A to napriek tomu, že samotný text pochádza z roku 2000, finálna verzia skladby ide ruka v ruke s aktuálnou dobou."

Adamec vníma celú skladbu hlavne ako túžbu, aby bolo všetko čo najskôr v poriadku. "Je to naozaj trefná ukážka toho, po čom ľudia túžia, avšak nielen v súvislosti s koronavírusom. Pesnička je o nádeji a chcel by som ňou nás všetkých povzbudiť. Aby sme sa nekoncentrovali na to zlé, ale naopak, vnímali krásu, ktorá čoskoro príde. Nechoďme s čiernym obláčikom nad hlavou, ale obráťme tvár k slnku," priblížil novinku. Videoklip k nej tvoria zábery z minulého roka - z koncertov, z ciest i z času stráveného v štúdiu. "Pre mňa sú chvíle s kapelou niečím, čo naozaj milujem. Čiže presne tak, ako sa v klipe spieva, najviac zo všetkého by som chcel, aby sa blýskalo na lepšie časy," priznal Adamec, ktorý netají, že k tomuto klipu má pre jeho autenticitu mimoriadnu slabosť: "Odhaľuje nás, našich fanúšikov i mňa samotného do veľkej hĺbky."