Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Formácia The Dire Straits Experience mieri do Bratislavy

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Spevák, gitarista a skladateľ Mark Freuder Knopfler založil kapelu Dire Straits v júni 1977. Rok na to, v júli 1978, vydali prvý album, na ktorom bol hit Sultans of Swing.

Bratislava 14. februára (TASR) - Do Bratislavy mieri formácia The Dire Straits Experience, fanúšikom sa predstaví už 12. marca. V Aréne NTC zaznejú známe hity 80. rokov. TASR informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Spevák, gitarista a skladateľ Mark Freuder Knopfler založil kapelu Dire Straits v júni 1977. Rok na to, v júli 1978, vydali prvý album, na ktorom bol hit Sultans of Swing. Vydali šesť štúdiových albumov, v roku 1995 sa rozišli.

V roku 2011 sa Alan Clark, Chris White a Phil Palmer opäť spojili a vytvorili pre benefičný koncert v Royal Albert Hall formáciu The Straits. Mark Knopfler v tom čase už mal neuveriteľne úspešnú sólovú kariéru, preto požiadali Terenca Reisa, aby sa stal frontmanom kapely. The Straits boli aktívni takmer štyri roky a odohrali viac ako 400 koncertov v 35 krajinách sveta.

The Dire Straits Experience hrajú v zostave Chris White (saxofón, flauta, perkusie, spev), Terence Reis (spev, gitara), Richard Barrett (gitara, vokály), John Maul (klávesové nástroje), Michael Bramwell (klávesové nástroje), Danny Schogger (klávesové nástroje), YoYo Buys (basgitara, spev), Andrew Hawkins (bicie) a Luke Naimi (bicie).

"Keď ma prvýkrát oslovili, aby som zorganizoval kapelu, ktorá by hrala skladby Dire Straits, neveril som, že bude možné nájsť niekoho, kto by si takpovediac obul Markove topánky a pritom nevyznieval ako imitátor," hovorí Chris White a dodáva: "Mýlil som sa. Terence Reis je jediná osoba na planéte, ktorá vie hrať a spievať ako Mark a pritom si zachováva svoju integritu a jedinečnosť. Myslím si, že to je základ esencie, prečo fanúšikovia akceptujú, čo robíme. Veria Terencovi ako človeku. Vedia, že sa nesnaží byť Markom. Práve vďaka jeho rešpektu voči Markovi Terence vie zahrať a zaspievať tieto skladby veľmi úprimným spôsobom, čo umožňuje, aby sa prejavili jeho talent a energia. Toto je presne to, čo dovoľuje vystúpeniam, aby boli živé a svieže. Bez Terenca by to jednoducho nefungovalo."