Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

VIDEO: Tomáš Klus pripravuje vydanie nového albumu Cítím

Na snímke sa nachádza český pesničkár Tomáš Klus. Foto: TASR - Martin Palkovič

Tomáš Klus (1986) patrí k najvýraznejším osobnostiam českej populárnej hudby posledného desaťročia.

Bratislava 12. novembra (TASR) - S odstupom troch rokov od vydania albumu Spolu a po dvoch špeciálnych minialbumoch – lockdownovom Pět pohromadě a politickom ČauČesku – sa blíži plnohodnotný albumový návrat Tomáša Klusa. Jeho novinka Cítím vyjde začiatkom decembra a bude v exkluzívnej distribúcii Supraphonu. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Album ponúkne 16 piesní, sú nimi Zatím, Tajemství, Setkání s Milou, Cítím, Tamarotti, Zázrak, Mariím, Reflexe, Nedělat bordel, Fí, Osvícen, Udělám to samé, Liberté, První báseň, Manasarovar a Vánoční čas. Vznikali v spolupráci s producentom Jiřím Burianom (Kapitán Demo, Southpaw, Republic of Two) v jeho hudobnom laboratóriu Alpha Studio. Jiří Burian vtlačil piesňam súčasný zvuk a zároveň podčiarkol jedinečný pesničkársky štýl Tomáša Klusa. Jednotlivé songy sa dotýkajú tém lásky, rodiny, nádeje, ale i pocitov osamelosti, hľadania priateľstva a túžby porozumieť sebe i okolitému svetu.



Vydanie albumu predznamenáva singel Tajemství, ktorý práve vychádza v digitálnych servisoch i v sprievode originálne výtvarne spracovaného lyric videa vytvoreného motion designerom Honzom Urbancom. Lyric video vychádza z pripravovanej grafickej podoby albumu, za ktorým stojí experimentálna výtvarníčka a kolážistka Anička Borovičková Ročková aka #ulepena.

Nesmierne sa teším, keď si ľudia vypočujú album Cítím tiež z toho dôvodu, že to je po 13 rokoch mojej hudobnej dráhy prvý popový album, i keď som celé tie roky súčasťou českého mainstreamu. Teším sa tiež, až pesničky z nového albumu budeme s Cílovou skupinou hrať na koncertoch, pretože je to i návrat ku koreňom, obohatený o nové korenie,“ povedal pre médiá spevák.

Tomáš Klus (1986) patrí k najvýraznejším osobnostiam českej populárnej hudby posledného desaťročia. Za tú dobu pozbieral hneď niekoľko významných ocenení, vrátane výročných cien Akadémie populárnej hudby Anděl, úspešne bodoval i v ankete popularity Český slávik. Je zároveň osobnosťou, ktorá citlivo vníma spoločenské dianie a dokáže naň v rámci svojej pesničkárskej tvorby rýchlo reagovať. Vďaka svojim početným umeleckým i spoločenským aktivitám sa radí medzi najaktívnejších súčasných českých umelcov. Koncertuje pravidelne so svojou Cílovou skupinou, nakrúca filmy a vystupuje v divadelných hudobných projektoch.