Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

KTO JE FAVORITOM? Poznáme nominácie 14. ročníka Radio_Head Awards

Na archívnej snímke cena Radio Head Awards. Foto: TASR Jakub Kotian

Objavom roka sa môže stať Tamara Kramar, Lotta, projekt Quatro Emocione, Noční jazdci, ale aj Andreas Imrich, frontman kapely Talkshow, ktorý rozbehol sólovú kariéru.

Bratislava 7. februára (TASR) – Verejnoprávne Rádio_FM zverejnilo v pondelok nominácie na hudobné ceny Radio_Head Awards. Od začiatku januára poslucháči a odborné poroty vyberali svojich favoritov v 13 kategóriách. "Najviac nominácií získali Chiki liki tu-a, Isama Zing a dvojica Lash & Grey. Svoje nominácie v kategórii Album roka vybrali aj zástupcovia médií," TASR informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský. Víťazov Rádiohláv za rok 2021 spozná verejnosť v druhej polovici marca.

V kategórii Album roka o cenu zabojujú Chiki liki tu-a, Katarzia, Saténové ruky, Lash & Grey a dvojica Vec Švidraň, ktorá svojím debutom Hudba k láske boduje aj v kategórii Debut roka. "Prekvapením je kategória Skladba roka, kde si nominácie rozdelili len traja interpreti - Chiki liki tu-a, Lash & Grey a FVLCRVM," poznamenal Púchovský.

Objavom roka sa môže stať Tamara Kramar, Lotta, projekt Quatro Emocione, Noční jazdci, ale aj Andreas Imrich, frontman kapely Talkshow, ktorý rozbehol sólovú kariéru.

Súčasťou Radio_Head Awards sú tradične aj porotcovské kategórie, v ktorých svojimi minuloročnými nahrávkami zaujali aj Solamente naturali, Altar Quartets, Lukáš Oravec, Tomáš Prištiak, Ivana Mer, Sisa Michalidesová, Čad i projekt Blame Your Genes.

Počas udeľovania cien, ktoré prebehne 25. až 26. marca v Slovenskom rozhlase, spozná verejnosť aj držiteľa ceny Album roka/Cena novinárov. "Hudobní odborníci sa takmer zhodli s hlasovaním poslucháčov, keď do druhého kola hlasovania posunuli nahrávky od Saténových rúk, Lash & Grey, Chiki liki tu-a, Uniqat a projektu Isama Zing," dodal Púchovský.

Víťazi si odnesú sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická. Viac informácií nájdu záujemcovia na radiohlavy.sk.