Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Huslista F. Jančík pripravuje šou priamo na Dunaji

Na archívnej snímke huslista Filip Jančík. Foto: TASR Jaroslav Novák

Okrem slávnych filmových soundtrackov má zaznieť aj úplne nový repertoár.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Hudobník Filip Jančík pripravuje šou, ktorá má byť slovenským unikátom. Odohrá sa priamo na Dunaji, kde sa známy huslista chystá interpretovať najslávnejšie filmové soundtracky. Šou "pre všetkých a bez vstupného" naplánoval na 27. augusta ako darček verným fanúšikom k jeho nedávnym narodeninám.

Ako uviedol pre TASR PR manažér Pavol Dráb, hlavnými menovateľmi pripravovaného večera majú byť Dunaj, orchester, emotívna svetelná šou, viacero zahraničných hostí, ktorých bude Jančík zverejňovať postupne. Okrem slávnych filmových soundtrackov má zaznieť aj úplne nový repertoár. "Ľudia, ktorí ma poznajú, dobre vedia, že sa snažím realizovať svoje sny a pretaviť ich do skutočnosti. Jedným z nich je tešiť ľudí unikátnymi podujatiami, ku ktorým patrí i toto. Mať koncertnú šou na osemdesiat metrov dlhom pontóne priamo na Dunaji, potešiť tisícky ľudí, ktorí budú sedieť pod hviezdami na dekách a užívať si krásu hudby v celej jej sile, je isto niečo, z čoho mám zimomriavky," hovorí Jančík k pripravovanému podujatiu.

"Cítiť po rokoch toľko podpory, čítať všetky tie krásne správy, vidieť úprimné emócie v tvárach ľudí po každom koncerte, je niečo po čom túži každý umelec a som za to nesmierne vďačný aj šťastný. Kus toho šťastia chcem prirodzene odovzdať späť," uzavrel 30-ročný umelec, na ktorého čaká okrem dodatočných osláv životného jubilea čoskoro i ďalší významný životný krok - svadba s dlhoročnou partnerkou Luciou Supekovou.