Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Hviezda kapely Oasis Paul Bonehead Arthurs oznámil, že má rakovinu

Briský spevák, zakladateľ legendárnej skupiny Oasis Liam Gallagher (vľavo) vystupuje počas 23. ročníka multižánrového festivalu Pohoda 2019 na letisku v Trenčíne v sobotu 13. júla 2019. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Minulé leto táto dvojica spolu vystupovala počas Gallagherových headlinových vystúpení na festivaloch v anglických mestách Reading a Leeds.

Londýn 26. apríla (TASR) - Bývalý gitarista britskej rockovej skupiny Oasis Paul "Bonehead" Arthurs v utorok oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu mandlí a urobí si prestávku v hraní s Liamom Gallagherom. Informácie priniesla tlačová agentúra PA Media spolu s DPA.

"Chcem vám len oznámiť, že sa chystám urobiť si na krátky čas prestávku v hraní. Diagnostikovali mi rakovinu mandlí, ale dobrou správou je, že je liečiteľná a čoskoro začnem s liečbou," napísal na Twitteri tento hudobník-multiinštrumentalista (56), ktorý bol zakladajúcim členom kapely Oasis z anglického mesta Manchester.

"Budem vás informovať, ako to postupuje, som nešťastný, sklamaný, chýbajú mi koncerty s Liamom a kapelou. Užite si to najlepšie leto a koncerty, na ktoré pôjdete. Čoskoro sa uvidíme," dodal.

Arthurs a Gallagher začali spolu prvýkrát hrať v skupine The Rain, ktorú Gallagher navrhol premenovať na Oasis.

Nemali však veľký úspech, až kým sa k nim nepridal Gallagherov starší brat Noel a stali sa celosvetovými hviezdami, píše DPA.

Arthurs odišiel z Oasis v roku 1999, ale nasledujúce roky pokračoval v spolupráci s Liamom Gallagherom, vrátane jeho kapely Beady Eye, a aj vo svojich sólových projektoch.

Minulé leto táto dvojica spolu vystupovala počas Gallagherových headlinových vystúpení na festivaloch v anglických mestách Reading a Leeds.

Bývalý frontman Oasis Liam Gallagher vyjadril na Twitteri Arthursovi podporu. "Posielam VEĽA lásky Boneheadovi a jeho rodine. Želám ti skoré uzdravenie, všetci na teba myslíme," citoval ho portál britskej stanice Sky News.