Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Odvolali šéfa okresu, ktorý sa s manželkou rozviedol sms-kou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aceng Fikri, šéf okresu Garut v indonézskej provincii Západná Jáva, sa rozviedol s 18-ročnou manželkou menom Fanny Octora štyri dni po tom, ako sa vlani v júli zosobášili.

Jakarta 20. februára (TASR) - Indonézsky prezident Susilo Bambang Yudhoyono schválil odvolanie okresného šéfa, ktorý sa so svojou druhou manželkou rozviedol po štyroch dňoch manželstva esemeskou.

Oznámil to dnes minister vnútra Gamawan Fauzi, ktorého citovala agentúra DPA.

Aceng Fikri, šéf okresu Garut v indonézskej provincii Západná Jáva, sa rozviedol s 18-ročnou manželkou menom Fanny Octora štyri dni po tom, ako sa vlani v júli zosobášili. Odôvodnil to argumentom, že nebola panna, hoci to o sebe tvrdila.

Jeho krok vyvolal niekoľkodňové pouličné protesty a donútil miestny zákonodarný zbor, aby politika vypočul. Po ňom zákonodarcovia odporučili jeho odvolanie na základe toho, že jeho manželstvo je protizákonné, lebo nebolo zaregistrované a nemalo súhlas prvej manželky.

"Prezident podpísal list schvaľujúci odvolanie Acenga Fikriho," uviedol minister vnútra Fauzi.

Po rozvode podala Fanny Octora sťažnosť na polícii a uviedla v nej, že Fikri ju oklamal nepravdivým tvrdením, že sa s prvou manželkou rozviedol, len aby ju vlákal do manželstva s ním.