Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Islandská skupina GusGus mieri na Slovensko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Zoskupenie GusGus je na scéne už vyše štvrťstoročia.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Po troch rokoch vystúpia na Slovensku obľúbenci z Islandu, elektronická skupina GusGus. V bratislavskom MMC sa predvedú 4. mája 2022. TASR o tom informovala PR manažérka Sisa Rákoociová.

Zoskupenie GusGus je na scéne už vyše štvrťstoročia. Každý ich koncert sa stáva jedinečnou šou, keď na pódiu rozvíjajú svoje vlastné skladby a formujú ich novými zvukovými prvkami. Tento multimediálny umelecký kolektív remixoval aj ikonické kapely ako Depeche Mode, Björk či Sigur Rós.

V júli tohto roku vydali svoj jedenásty štúdiový album s názvom Mobile Home, ktorým dvojica Daniela a Birgira privítala vo svojom kolektíve novú členku Margrét a vyzýva jej slávne dream-popové vokály, aby spustila novú kapitolu ságy GusGus. Mobile Home predstavuje pohlcujúci zostrih poviedok, ktoré vytvorili ich doteraz najambicióznejší a najprogresívnejší album zároveň. Odráža zabudnutý účel sveta stratený medzi obrazovkami a materiálnym vedomím a obsahuje zmes elektronického rocku, ambientu, darkwave, downtempa, či synthpopu.