Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

J. Orosch obnovil v druhej vlne pandémie polnočné požehnania

Na archívnej snímke trnavský arcibiskup Ján Orosch. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Prvý raz udelil arcibiskup Orosch eucharistické požehnanie o polnoci na 4. pôstnu nedeľu 21. marca, teraz ho obnovil v deň spomienky Ružencovej Panny Márie 7. októbra.

Trnava 13. októbra (TASR) - Trnavský arcibiskup Ján Orosch obnovil v druhej vlne pandémie nového koronavírusu udeľovanie polnočných požehnaní s Najsvätejšou oltárnou sviatosťou. Rovnako robil aj v prvej vlne pandémie, keď požehnanie z okna Arcibiskupského úradu v Trnave na druhom poschodí udeľoval spolu deväťdesiat dní. Informoval o tom hovorca úradu Dušan Kolenčík.

"Požehnania Najsvätejšou oltárnou sviatosťou sa zároveň udeľujú aj na poludnie o 12.00 h. Trnavský arcibiskup pozýva všetkých veriacich Trnavskej arcidiecézy, aby sa s dôverou zverovali a zasväcovali Trnavskej Panne Márii," doplnil hovorca.

Prvý raz udelil arcibiskup Orosch eucharistické požehnanie o polnoci na 4. pôstnu nedeľu 21. marca, teraz ho obnovil v deň spomienky Ružencovej Panny Márie 7. októbra. Úmyslom eucharistického požehnania je vyprosovanie pomoci obyvateľom mesta Trnava a Trnavskej arcidiecézy pri odvrátení epidémie nového koronavírusu a všetkých ťažkostí, ktoré sú s touto chorobou spojené.