Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Janais predstavuje pieseň Čo zostalo v nás, je avízom na nový album

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Speváčka vsadila na žánrovú pestrosť, album je zbierkou singlov z posledných troch rokov, ale ponúkne aj jej autorské piesne.

Bratislava 25. októbra (TASR) – Janais predstavuje novú skladbu s názvom Čo zostalo v nás. Je avízom na nový, v poradí piaty štúdiový album speváčky, ktorý vydá v novembri. Ku skladbe už nakrútili aj lyric video. TASR informoval manažér Peter Kothaj.

"Pieseň Čo zostalo z nás je spomienkou na vzťah, ktorý skončil, takže vo svojej podstate ide o predlohu k smutnej balade. No necítila som to tak. Skúsila som preto skombinovať melancholický text s veselšou hudbou a takto mi to zafungovalo," zamýšľa sa v súvislosti s vydaním novej pesničky speváčka Janais a dodáva: "Práve rýchlejšia rytmika pri vážnejšom texte nie je vo všeobecnosti žiadnou novinkou. Skladby s týmto nádychom sú pre mňa úplne prirodzené. Texty do pomalších piesní sa mi píšu určite ľahšie, no keďže rada počúvam melancholický pop, skúšam ho pretaviť aj do vlastnej tvorby."

Skladbu spoluprodukovali Randy Gnepa a speváčkin manžel a gitarista Peter Kothaj. K skladbe vzniklo i lyric video. Jeho podstatu už vysvetľuje Janais: "Na spoluprácu sme oslovili tím z českého Zlína. Prišli s nápadom bytu, kde po rozchode chýba jeden z páru a prepojili to s exteriérovými zábermi z Prahy. Všetko je natočené s retro kamerou. Ide vlastne o vývoj prežívania rozchodu, od smútku, cez hnev až po zmierenie sa s myšlienkou, že ďalej kráča už každý sám.

Novinka Čo zostalo z nás je ochutnávkou z nového albumu, ktorý vyjde už o pár dní. Speváčka vsadila na žánrovú pestrosť, album je zbierkou singlov z posledných troch rokov, ale ponúkne aj jej autorské piesne.

"Možno netradične, no zaradili sme naň aj verzie rusínskych a ukrajinských piesní, ktoré som predstavila publiku v uplynulých dvoch rokoch. V novembri mi vychádza piaty album a v decembri sa teším na vianočné koncerty po Slovensku. Konečne sa život po pandémii dostáva do normálu a som za to úprimne vďačná," doplnila Janais.





Čo zostalo v nás lyric video: https://youtu.be/O5OFD2KG9e8