Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Japonský Beethoven priznal, že nikdy nič neskomponoval

Mamoru Samuragoči na tlačovej besede Foto: TASR/AP

Nepočujúci hudobník Mamoru Samuragoči novinárom oznámil, že jeho diela skomponoval niekto iný.

Tokio 7. marca (TASR) - Odhalený hudobný podvodník Mamoru Samuragoči, v minulosti oslavovaný ako "japonský Beethoven", ktorý sa priznal, že jeho hudobné diela skomponoval niekto iný, sa dnes prvý raz od vypuknutia škandálu okolo autorstva svojich skladieb objavil pred novinármi - hladko oholený, ale bez svojich typických slnečných okuliarov.

Falošný hudobný skladateľ priznal, že všetky skladby, ktoré vydával za svoje, v priebehu 18 rokov prísne utajenej spolupráce skomponoval skladateľ Takaši Niigaki. Ten celý škandál okolo Samuragočiho vyvolal, keď tajomstvo pôvodu jeho skladieb prezradil jednému bulvárnemu časopisu. Niigaki je aj autorom slávnej symfónie Hirošima. Na zimných olympijských hrách v Soči na jeho skladbu tancovala japonská krasokorčuliarka Daisuke Takahašiová.

Samuragoči sa na dnešnej tlačovej konferencii niekoľkokrát uklonil, pričom sa svojim fanúšikom, producentom a priaznivcom ospravedlnil za sklamanie, ktoré im spôsobil.

Samuragoči uviedol, že jeho sluch sa zlepšuje a zároveň odmietol tvrdenia, že sa niekedy v minulosti vydával za nepočujúceho.